maanantai 23. syyskuuta 2013

Kesän aurinko kostautuu nyt

Toivottavasti ette koe minua nalkuttajana, kun taas kirjoitan UV-säteilyn haitoista. Joudun kuitenkin, niin paljon asian kanssa tekemisiin, että se on usein mielessä. Tässä vaiheessa vuotta UV-säteilyn tuhot alkaa tulemaan esiin ja jäädytyshoidot alkaa. Kesällä aurinkoiseen aikaanhan ei jäädytyshoitoja voi tehdä.

Sitä ihmettelen taas kerran, että miten ihmeessä ihmisillä on se käsitys ettei aurinkoa saa ellei sitä ota. Eräs asiakkaani juuri kertoi minulle ettei ota koskaan aurinkoa, mutta kuitenkin polkupyöräili lomallaan kaksikymmentäkilometriä joka päivä. Hän oli ihan hämmentynyt, kun sanoin ihossa olevan vakavia auringon aiheuttamia muutoksia. Hänen mielestään se ei voinut olla mahdollista, kun hän ei ota koskaan aurinkoa. En pysty mitenkään ymmärtämään miten tämä käsitys on ihmisiin iskostunut ja se on niin suuri virhe oppi, että ihmisen terveys vaarantuu erittäin pahasti. On aivan sama mitä ihminen ulkona tekee, kun säteilyä kuitenkin tulee. Makaamalla auringossa iho ehkä nopeimmin palaa ja näin varoittaa säteilystä. Liikkuessa ja puutarhahommia tehdessä säteily ei osu pelkästään yhteen kohtaan, niin palaminen ei näy niin helposti. Aivan sama määrä UV-säteilyä kuitenkin tulee riippumatta siitä makaako, vai liikkuuko.

Nyt kun ei ole enää saanut moneen viikkoon lisää aurinkoa alkaa rusketus häipymään ja jäljelle jää, vain vahingoittuneet läiskät. Nyt näkee hyvin missä ihon kohdassa solukuolema on epänormaalin voimallista. Vielä viisikymppisenä ei yleensä tarvita jäädytystä, tai muuta lääkärin hoitoa. Voin vaan varoittaa, että joihinkin kohtiin on syntymässä ihomuutoksia ja ne yleensä tulee esiin noin seitsemänkymppisenä. Jälkikäteen niille ei voi enää mitään tehdä, jos ihoon on tulossa pahanlaatuinen solumuutos ei sitä voi mitenkään estää. On vain odotettava missä vaiheessa se on siinä tilanteessa, että jäädytystä tarvitaan. Niin sanottuja kosmeettisia auringon haittoja voi vielä jälkikäteen korjata, tai hoitaa. Vielä noin kolmekuukautta UV-säteilyn jälkeen ihosolukon veltostumista, ja kuivumista voidaan korjata. UV-säteilyllä on voimakas ihoa ohentava ja rypistävä vaikutus. Reilusti yli puolet kenen tahansa ihmisen rypyistä ovat tulleet UV-säteilyn seurauksena.

Multivitamin Power Serum ( 22ml, 110€) on tarkoitettu juuri UV-säteilyn aiheuttamiin ihon vanhenemisongelmiin korjaavasti. Multivitamin Power Serum kannattaa käyttää tehotippana aina kesäisin ja ainakin tässä syksyn vaiheessa. Jos syksyllä, tai talvella tekee viikonkin matkan etelän aurinkoon kannattaa käyttää yksi tuubi Multivitamin Power Serum. Tehohoito kannattaa aloittaa jo pari viikkoa ennen lomaa ja sitten loman jälkeen niin pitkään, kuin yksi pakkaus riittää. Jo viikonkin oleilu auringossa kesken talven on iholle kova kokemus, koska siinä ei ole mitään omaa suojaa. Ilman muuta kasvoille kannattaa käyttää Solar Defence Booster sk 50, mutta sen lisäksi pitää ihon ohenemista hoitaa Multivitamin Power Serumilla. Se pitää muistaa, että tärkeintä on suojata iho hyvin. Ihomuutoksia pitää estää ja ennaltaehkäistä, niitä ei voi korjata jälkikäteen, kuin lääketieteellisellä sairaanhoidolla.

3 kommenttia:

  1. Nyt täytyy kyllä pyytää anteeksi viimeisten postausten lukuisia kirjoitusvirheitä. Aikaero on varmaan sekoittanut kirjoitustaitoni lopullisesti. Tein postaukset viime viikolla niin vauhdilla etten yhtään lukenut niitä uudestaan. Nyt, kun luin niitä oli pakko palata muokkaamaan tekstiä, kun virheitä vilisi tavanomaista enemmän. Ne johtuu ihan huolimattomuudesta. Kirjoitan niin suurella innolla ja asiaan niin uppoutuneena etten ehdi sanoja miettimään. Pitäisi aina lukea juttu kokonaisuutena uudestaan, mutta aika harvoin ehdin sen tehdä.

    Inkeri

    VastaaPoista
  2. Anonyymi14:46

    Olen nyt vähän kahden vaiheilla pitäisikö mennä lääkäriin, vai tulla teille. Olen ollut innokas auringonpalvoja nuorempana ja nyt pelkään sen jälkiseuraamuksia. Täytin juuri viisikymmentä ja tänä kesänä tuli ensimmäistä kertaa tummia läiskiä leukaperiin ja silmienympärille joista en tiedä onko ne pigmenttiläiskiä. Ihoni hilseilee myös kauttaaltaan, mutta se tietysti voi olla kuivuuttakin. Mistään iho ei ole rikki, eukä siinä ole mitään rupeutuvia läiskiä.
    Menenkö ensin ihotautilääkärille, vai tulenko teille?En ole koskaan käynyt kosmetologilla enkä oikein tiedä edes mitä varata. Mitä hoitoa suosittelisit?

    VastaaPoista
  3. Aina kannattaa käydä ensin kosmetologilla, jos on kahden vaiheilla kummalle menee. Kosmetologi aina neuvoo eteenpäin ellei itse voi ihoa auttaa. On vaikea sanoa näkemättä mistä on kyse, mutta hilseily ainakin yleisemmin johtuu ihan pelkästä kuivuudesta.
    Suosittelen, että varaat ajan ihan Kosteuttavaan kasvohoitoon, siinä menee aikaa 1t,15min ja hinta on 82€. Hoidon aikana saat neuvoja mitä kannattaa iholle kotona tehdä ja milloin pitäisi jatkaa kasvohoitoja. Voit tilata ajan puhelimella klo 10-17 03-6759780 tai sähköpostilla info@kauneushoitolainkeri.fi Tervetuloa

    Inkeri

    VastaaPoista