torstai 19. syyskuuta 2013

Moni sairaus vaikuttaa ihoon

Joskus uudet asiakkaat ihmettelevät miksi asiakaskortissa kysytään terveystietoja niin tarkasti. Emme todellakaan kysele niitä uteliaisuutta, vaan tarvitsemme tiedot pystyäksemme määrittelemään ihon tilanteen mahdollisimman oikein.

Iho reagoi kaikkeen elimistön muutostilaan, mutta on sairauksia jotka erityisesti aiheuttavat iho-oireita. Pystymme hyvinkin lievittämään ihon oireita kasvohoidoilla ja hoitotuotteilla kunhan tiedämme mistä ne johtuu. Myös lääkeaineet aiheuttavat iho-oireita ja siksi meidän on hyvä tietää lääkkeistä joita asiakas käyttää. Erilaiset reumasairaudet vaikuttavat ihoon ohentavasti ja reuman hoitoon käytetty kortisoni vaikuttaa ihoon todella voimakkaasti. Sjögrenin syndrooma on reumatauti jonka yksi tyypillinen oire on limakalvojen ja ihon kuivuminen. Vielä kahdeksankymmentäluvulla ei Sjögrenin syndroomaa kunnolla tunnistettu, mutta nykyään minulla on monta asiakasta joilla on tämä diagnoosi. Heille kasvohoidoista ja hyvistä hoitotuotteista on todella suuri hyöty. Hoitamattomana Sjögrenin syndroomaa sairastavan iho on ihan kiiltävän kuiva ja ohentunut. Ellei ihoa yhtään kosteuteta ja hoideta se kuivuu ihan atooppiseen ihottumaan asti. Toisaalta hoitaminen on helppoa, koska Sjögrenin syndrooman kuivattama iho ei tarvitse muuta, kuin kosteutta ja rasvaa.

Kortisoni on aika tyypillinen lääkitys moneen vakavaan sairauteen ja se ohentaa ihoa huomattavasti pitkässä käytössä. Puolenkin vuoden kortisonikuuri saa ihon hilseilemään ja ohenemaan niin, että se punoittaa ja pintaverisuonet näkyvät. Kortisoni myös turvottaa ja pöhöttynyt kuiva iho ohenee vauhdilla. UV-säteily on tässä tilanteessa todella pahasta ja kortisoni herkistää myös UV-säteilylle. Monet lääkeaineet lisäävät auringon vaaroja ja iho palaa hyvin herkästi. Tämäkin on aina syytä tarkistaa apteekista, tai lääkepurkista ettei tule ikäviä vahinkoja.

Usein kysytään onko joku sairaus, tai lääkitys este Nanolift hoidolle ja vastaus on helppo. Nanolift kasvohoitoa voi tehdä ihan kaikille muille paitsi henkilöille joilla on sydämentahdistin, tai paljon metallia kasvojen alueella. Tuo metalli ei tarkoita mitään hammasimplantteja, tai muita sellaisia, vaan    kasvojen luita joita on tuettu usean sentin metalliputkilla. Ne ovat hyvin harvinaisia, omissa asiakkaissani on vain kaksi henkilöä joiden kasvoissa on autokolarin jäljiltä metalliosia. Nanolift kasvohoito on erittäin suositeltava esimerkiksi Sjögrenin syndroomaa sairastavalle, koska se vaikuttaa nopeasti ja tehokkaasti. Kortisonin haittavaikutuksia Nanolift hoitaa myös hyvin, koska se poistaa turvotusta voimakkaasti. 

4 kommenttia:

  1. EvaStina17:26

    Mielenkiintoista lukea, että joku kosmetologi kyselee terveysasiat jo asiakaskortissa. Itselleni tämä Sjögrenin syndroma on valitettavan tuttu ja ole sairastanut sitä parikymmentävuotta. Ihoni on todella silkkipaperin ohut , kuiva ja ryppyinen. Kävin kotipaikkani kosmetologille vuosi sitten ja hän ei ollut koko taudista kuullut. Olisin halunnut neuvoja ja säännöllistä kasvohoitoa, mutta kosmetologi oli aika ymmällään ihoni kanssa ja ihmetteli vaan kuivuutta. Se käynti ei mitenkään innostanut minua ihonhoitoon, vaan olin todella pettynyt.
    Käyn reumayhdistyksen keskustelupalstallla ja sielä moni kertoo saaneensa apua ihon tilanteeseen kosmetologilta. Voiko kosmetologien koulutus todellakin olla näin kirjavaa, että toinen tietää ihoon vaikuttavat sairaudet ja toinen ei ole kuullutkaan? Vai sattuikohan kohdalleni kosmetologi jota ei vaan sillä hetkellä kiinnostanut asiakkaan vaivat?
    Olen seurannut jo pitkään tätä blogiasi ja tilannutkin muutaman tuotteen teiltä. Ne ainakin on vaikuttanut hyviltä ja pohdin, että sopisiko tuo Power Rich iholleni, vai eikö siinä ole tarpeeksi rasvaa. Voitko yhtään kertoa mitä yleensä suosittelet asiakkaillesi joilla on Sjögren?

    Eva

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todella harmittavaa, että sait huonon kokemuksen kasvohoidosta. On ihan mahdollista, että kosmetologin koulutus on niin lyhyt ettei siihen kuulu teoriaopiskelua ollenkaan. Valitettavasti noin puolet kosmetologeista toimii näin lyhyen koulutuksen perusteella.
      Ensisijaisesti suosittelen säännöllistä kasvohoitoa ja Nanolift kasvohoito olisi ihollesi oikein hyvä. Säännöllinen kasvohoito noin kerran kuussa pitää ihon vahvana. Kosteuttavat ja suojaavat hoitoaineet kotona auttaa paljon kuivuuteen ja ohentumiseen. Power Rich voide on oikein hyvä käyttää pari, kolme kertaa vuodessa ja sen päälle suojaava Barrier Repair. Muutenkin tämä Barrier Repair on hyvin tärkeä sinun ihollesi. Skin Hydrating Booster ja Super Rich Repair ja niiden päälle Barrier Repair on varma valinta Suomen talvessa. Myös Multivitamiini naamio helpottaa ohentumista, hilseilyä ja kuivumista.

      Inkeri

      Poista
  2. Anonyymi18:53

    Hei, luulen että itselläni on ehlers dahlorsin syndrooma, onko sinulle tuttu? Olisi todella mielenkiintoista kuulla sinulta neuvoja tämän tyyppisen silkinperhmeän mutta helposti arpeutuvan ihon hoitoon. Minulla on lisäksi ruusufinni ja näppyjä selässä sekä naamassa (lisäksi arvet). Onko sinulla ollut EDS asiakkaita ikinä? Kiitoksia, odottelen mielenkiinnolla vastaustasi.
    P.s. voisikohan minulle sopia tuo nanolift hoito?

    VastaaPoista
  3. Kyseistä sairautta en tunne, enkä ole kenelläkään asiakkaalla siihen törmännyt. Saman taudin yksi muoto eli osteogenesis imperfecta on kyllä hyvinkin tuttu, koska eräs pitkäaikainen asiakkaani sairasti sitä. Hänen ihonsa oli aika samankaltainen, kuin tuossa ehlers dahlorsin syndroomassa. Siis hyvin ohut ja silkkimäinen. Aikanaan hän neuvotteli hoitavan lääkärinsä kanssa voiko hänelle tehdä kasvohoitoja ja siihen tuli lupa. Hän hyötyi kasvohoidoista hyvin paljon.
    Suosittelisin, että itse keskustelet lääkärisi kanssa mitä mieltä hän on. Paljon ratkaisee se missä vaiheessa sinun sairautesi on. Joillakinhan ei ole välttämättä ihossa oireita ollenkaan ja silloinhan sitä voi käsitellä oikein hyvin. Näkemättä ja keskustelematta kanssasi en osaa sanoa olisiko Nanolift kasvohoito sinulle hyvä vaihtoehto.

    Inkeri

    VastaaPoista