tiistai 24. syyskuuta 2013

Peräpukamavoidetta ei käytetä silmäluomille

Luitte aivan oikein. Varoitan vakavasti ettei peräpukama voide tee hyvää ohuelle silmänympärysiholle. Jos ihmettelette mistä oikein puhun, niin kerron asiasta vähän lisää.

Eräs asiakkaani, joka on työterveyslääkäri kertoi vastaanotolleen tulleesta naisesta jonka silmät oli turvonneet umpeen ja luomet oli haavoilla ja rikki. Potilas kertoi käyttäneensä peräpukamavoidetta silmänympärysturvotukseen. Asiakkaani kysyi olenko koskaan kuullut moisesta hoitokeinosta. No, olenhan minä. Varmaan kymmenen vuotta olen aina silloin tällöin kuullut, kun joku asiakas kertoo tuttavastaan joka käyttää peräpukamien lääkevoidetta silmänympärille. Ilmeisesti neuvo on tullut Sinkkuelämää TV-sarjasta, tai muusta hömppäohjelmasta. Jossain TV-sarjassa kuitenkin oli juhlimassa olleet naiset käyttäneet aamulla peräpukamavoidetta silmienympärille poistamaan juhlimisen tuomaa turvotusta. Siitähän tietysti innostuttiin kokeilemaan. Aina löytyy joku uskalikko joka luulee keksineensä halvan konstin ulkonäkönsä hoitoon eikä tule ajatelleeksi siinä olevan mitään vaaraa.

Toinen tällainen omatekoinen lääke kauneuden hoitoon on Estrogel. Se on gynekologien määräämä estrogeenigeeli hormoonikorvaushoidoksi. Sitä on tarkoitus sivellä käsivarsien ja reisien sisäpintaan, josta se imeytyy verenkiertoon ja parantaa estrogeenitasoa. Joku viisas on tehnyt sen johtopäätöksen, että kun estrogeenin puute vanhentaa ja ohentaa ihoa, niin silloinhan kannattaa vedellä naamaansa suoraan Estrogeeliä ettei rypisty. Näinhän se ei mene, vaan tuollainen Estrogeelin käyttö voi olla hengenvaarallista. Ohuelta kasvojen iholta estrogeeni imeytyy nopeasti elimistöön ja en usko, että se on päänalueella kovinkaan terveellistä.

Ihminen on todella valmis tekemään mitä hyvänsä ulkonäkönsä eteen, kunhan se ei maksa paljoa. Ihmettelen eikö mikään varoituskello soi päässä, kun levittää voimakasta lääkegeeliä silmiensäympärille. Pitäisi ihan ilman lääkärikoulutusta ymmärtää ettei silmiinsä saa tunkea mitä tahansa. Ehkei tuossa peräpukamavoidepakkauksessa lue ettei saa käyttää silmienympärille. Minä nyt kuitenkin kerron, että jos olette harkinneetkaan hoitaa ihoanne tällä tapaa se kannattaa heti unohtaa.

3 kommenttia:

  1. Anonyymi19:52

    Ei voi muuta sanoa, kuin ihminen on ihan omituinen olio. Kuinka joku voi vaarantaa terveytensä kertomillasi konsteilla. Siinähän voisi vaikka sokeutua ja saada sellaisen silmäsairauden, että kärsii lopun ikäänsä.
    Kiitos hyvistä jutuistasi ja järkevistä neuvoista.
    Paula

    VastaaPoista
  2. Anonyymi20:05

    Luulisi ihmisten erottavan silmiensä ympärykset ja peräpukamat toisistaan! Ja aivan toisaalle tarkoitetun lääkkeen ja herkän ja ohuen silmänympärysihon vaatiman tuotteen eron. Ja kun ne huipputärkeät ja suojeltavat silmätkin ovat siinä lähellä.

    Innostuin googlettelemaan keskustelupalstojen antia aiheesta, ja aivan todella: logiikka menee niin, että miksi saa olla olemassa tuotteita, jotka eivät vaikuta pusseihin ja turvotuksiin (= huijauskosmetikkka, jota idiootit käyttävät), ja miksi ei saisi käyttää halpaa tuotetta, joka toimii!

    Ihmettelen verkkomediaa, joka julkaisee kritiikittä kauneussuosituksia. On olemassa esimerkiksi juttu, jossa Pariisissa asuva suomalainen mainitsee ranskattarien kauneussalaisuudet, joista yksi on tämä peräpukamavoide. Uskallan epäillä tätä "tietoa".

    Elokuva, jossa näin on tehty on neiti Kovis, jossa pääosaa esitti Sandra Bullock. Vuodelta 2000 muistaakseni. Varmaan on Sinkkuelämässäkin tällaista tehty.

    Norjalainen stylisti oli sanonut televisiossa, että valokuvamallien salainen ase on peräpukamavoide. Sen jälkeen saksalainen lääkefirma tiedotti, että peräpukamavoidetta ei saa käyttää silmien ympärille.

    Hullu maailma ja hulluja ihmisiä.

    En todellakaan suosittele minäkään tätä - enkä käsien pesua Domestoksella, mikä oli aivan pöyristyttävää, kun eräs tuttu niin kehui tehneensä.

    Kiitos eilisestä Nanoliftistä Marille. Ihan kivat tulokset ilman peräpukamavoidettakin.

    Leena

    VastaaPoista
  3. Anonyymi04:42

    Hm....peräpukamat ne vasta herkkää aluetta ovatkin: Osittain suolen limakalvoa. Jokainen tulkoon uskotaan autuaaksi - myös Sky-kosmetologi o_O

    VastaaPoista