keskiviikko 18. syyskuuta 2013

Rypistyminen on luonnollista

Minulla on ollut aina se käsitys, että nuoruutta ihannoiva muoti on tullut meille Amerikasta. Olen ajatellut, että Amerikassa on paljon tällaisia "muovinaisia" joille oma ulkonäkö on kaikista tärkein. Nyt, kun itse kävin paikan päällä en osaakaan sanoa onko ulkonäkökeskeisyys peräisin juuri Amerikasta. Tuolla kongressissa ainakin Venäjän osanottajat erottuivat porukasta törröhuulineen ja kireine poskipäineen.

En mitenkään vastusta kauneuskirurgiaa ja suosittelen esimerkiksi silmäluomileikkausta kaikille joilla luomi alkaa painaa pahasti silmämunaa ja näkökenttä pienenee. Sitä en kuitenkaan ymmärrä, että parikymppiset tytöt haluavat DD-kupin silikonirinnat ja täyteainetta huuliinsa. Överiksi mennyt kauneuskirurgia saa ihmisen näyttämään säälittävän koomiselta. Kuusikymppinen nainen ei anna kovin vakuuttavaa kuvaa itsestään, jos hän epätoivoisesti yrittää näyttää parikymppiseltä.  Kaikkine kiristyksineen ihminen alkaa näyttämään jo epätodelliselta eikä enää vakavasti otettavalta.

Onneksi kauneuskäsityksissä on olemassa toinenkin ajattelutapa joka on voimakkaasti valtaamassa alaa. Amerikassa selvästi ollaan menossa aivan kaikessa luonnollisuuden ja luomun puolelle. Ainakin  ruuassa kaikki oli "organic" ja ruokalistoissa luomua tuotiin esille näyttävästi. Dermalogican hoitoajatukseen kuuluu ainoastaan ihmisen terveyttä ja hyvinvointia tukevat hoitomenelmät. Kongressissa ei ollut nyt missään kohtaa puheena kauneuskirurgia, tai pistoshoidot. Nykytiede ja teknologia pystyy tekemään todella tehokkaita ihonhoitoaineita ja kasvohoitomenetelmiä hidastamaan ihon vanhenemista. Dermalogica myös kehittää aina turvallisia vaihtoehtoja he eivät koskaan tuo markkinoille tuotteita ilman monen vuoden tutkimusta. Hoitotuotteen kehittelyyn käytetään aikaa kahdesta kahdeksaan vuoteen. Ensimmäistä meikkivoidetta Dermalogica kehitti kahdeksan vuotta ennen, kuin se tuli markkinoille. Keskimäärin tuotekehittelyyn menee kolme, tai neljä vuotta.

Ihmisen vanhenemista ei voida pysäyttää enkä tiedä onko se edes tarpeellista. Olisi aika kauheaa, jos koko kansa näyttäisi aina kaksikymppiseltä. On myös aika epäsuhtaista, jos kasvot kiristetään rypyttömiksi, mutta kävely ja liikkuminen on vanhan ihmisen kaltaista. Eikö olisi parempi hyväksyä ikääntyminen ja yrittää vanheta hitaasti ja kauniisti. Aina kannattaa muistaa, että hoidettu ryppy on kauniinpi, kuin hoitamaton. Tietysti se on kova juttu, kun peilistä katsoo vanheneva nainen ja oma sisäinen minä ei ole teini-iästä kovinkaan paljon muuttunut. Siihen on kuitenkin, vaan totuttava ja kasvettava. En missään nimessä haluaisi ylläpitää omalla kohdallani keinotekoista nuoruutta ja leikkiä ikäistäni nuorempaa. Kokisin sen jo itsenikin pettämiseksi. En myöskään halua vaarantaa omaa terveyttäni joillain rajuilla hoidoilla. Esimerkiksi kukaan ei tiedä miltä iho alkaa näyttämään, kun siihen on piikitetty kymmenen vuotta Restylanea ja Botoxia. Siitä ei ole vielä tietoa, koska ne eivät ole olleet niin kauaa vielä käytössä.

Katsoessani Dermalogican johtavia naisia, jotka ovat kuudenkymmenen he näyttivät oikein hyvältä silmääni, vaikka ryppyjä jo olikin. Dermalogican omistaja Jane Wurwand, pääkemisti Diana Hovard ja markkinointijohtaja Annete King ovat kaikki kuudenkympin ylittäneitä, mutta heissä oli sisäistä karismaa sen verran ettei rypyillä ole merkitystä. Rypistyminen kuuluu ihmisen elämään eikä niitä kannata pelätä.

4 kommenttia:

  1. Anonyymi09:14

    Liittyen keinotekoiseen kauneuteen:
    terveystieteiden tohtori, kansanedustaja Merja Mäkisalo-Ropponen vaatii hallitusta ottamaan kantaa, mihin toimiin se aikoo ryhtyä, jotta rakennekynsien ja ripsipidennysten aiheuttamia terveysriskejä vähennetään.

    Jutun lopussa on linkki eilen jätettyyn "noottiin".

    http://www.iltasanomat.fi/muoti-kauneus/art-1288600444303.html

    Kyllä minusta ripsienpidennykset voivat olla kauniitakin, mutta en ole niitä uskaltanut ottaa allergian pelossa ja siksi, että haluan kyllä pestä silmistä kaikki unet ja rähmät kunnolla. Ja yleisesti ongelma on se, miten vähällä tietämyksellä ja koulutuksella ripisiä silmiin tökitään.

    Rakennekynsiä minulla ei ole ollut mutta yhtenä kesänä varpaissa geelikynnet. Ne olivat tosi kauniit ja huolettomat, mutta siitäkin käsittelystä tuli yhteen kynteen vaurio, jota korjailin monta kuukautta. Nyttemmin lakkaan varpaat ihan tavallisella lakalla, ja mukavaa on, kun voi vaihdella väriä.


    Leena

    VastaaPoista
  2. Kiitos tiedosta tuo asia olikin mennyt minulta ohitse. Oikein hyvä, että asia nousee julkisuuteen. Annoin itse haastattelun Hämeen Sanomiin näistä samoista jutuista ja otin kantaa ripsienpidennysten ja kynsien allergiavaikutuksista. Jutun pääaihe oli ympäristöasiat ja se mitä kaikkea roskaa ja saastetta kampaamot, kauneushoitolat ja kauneudenhoitotuotteet tuovat. Ripsien liima-aineet ja kynsien geelit haihduttavat vahvoja, helposti allergisoivia höyryjä työtilaan. Nyt on jo moni kosmetologi joutunut lopettamaan kynsien ja ripsien teon allergian takia. Pahimmassa tapauksessa on koko ammatin vaihto edessä, koska yhden pahan herkistymisen jälkeen alkaa muutkin aineet ärsyttää.
    Valitettavasti en osaa linkittää Hämeen Sanomia tähän, mutta juttu löytyy tiistain 10.9 lehdestä.

    Inkeri

    VastaaPoista
  3. Anonyymi10:51

    Hankin kampaamon tarjonnasta kynsiini geelilakkauksen. Lakka piti poistaa ja uusia muutaman viikon välein ja kynnen kasvun myötä sain vähäksi aikaa kauniit kynnet. Sitten erään hoitokerran jälkeen lakkaus alkoi irtoilla jo seuraavana päivänä. Huomasin että omat kynteni irtoilivat liuskoina ja lakka liuskojen mukana. Tähän tilanteeseen pääsin vajaassa puolessa vuodessa.
    En tiedä, mitä ihan tavallinen kynsilakka sisältää mutta joissakin "vahvistavissa" on formaldehydiä, käytetään mm. liimojen, selluloosan, hartsien ja räjähdysaineiden valmistuksessa, ehkä nykyään myös ripsiliimoissa ja rakennekynsissä. Lakanpoistoaineet ovat pääasiassa puhdistettua asetonia, jota käytetään liuottimena esim. maaliteollisuudessa.
    Hiusväreissä ja värien poistoaineista löytyy ammoniakkia, kaasuna ykkösluokan myrkky ja vesiliuoksena toisen luokan.

    VastaaPoista
  4. Kyllä näissä kestokynsissä ja ripsienpidennyksissä käytetään todella vahvoja aineita, joiden käyttäytymistä ihossa ei kukaan ole tutkinut. Jos en ihan väärin muista, niin jossain vaiheessa formaldehydi kiellettiin kymsilakoissa, mutta voi olle että olen väärässä. Joka tapauksessa se nousi kovasti otsikoihin, koska se on todella kova myrkky.
    Meidän jokaisen pitäisi kiinnittää enemmän huomiota siihen ettemme likaisi luontoa ylenpalttisesti näillä ympäristömyrkyillä. Pienistä puroista syntyy suuri virta.

    Inkeri

    VastaaPoista