maanantai 9. syyskuuta 2013

Terveiset Los Angelesista!


Vihdoinkin olemme perillä ja ensivaikutelma Amerikasta on saatu. Lentomatka meni oikein hyvin, vaikka se oli tosi pitkä. Frankfurtin ja Los Angelesin väli kesti lähes kaksitoistatuntia. Lensimme Lufthansan koneella, joka oli suurin mitä olen koskaan itse käyttänyt. Siinä oli kaksikerrosta ja jalkatilaakin ihan hyvin. Jokaisella oli myös oma TV, niin sai itse valita mitä ohjelmia ja elokuvia halusi katsoa. Itse kyllä nukuin lähes koko matkan, onneksi omaan todella hyvät unenlahjat, niin aika kului hyvin.

Olimme lauantaina iltapäivällä perillä ja ehdimme hiukan kierrellä hotellin läheisessä kauppakeskuksessa. Lähes koko hotelli on varattu Dermalogican kongressin osallistujille. Meitä suomalaisia ei ollut, kuin kuusitoista. Muutenkin tämä on aikaisempia kongresseja pienempi. Dermalogica on jakanut näitä kongresseja eripuolille maailmaa, joten yhteen kongressiin ei tule enää tuhansia osallistujia. Edellisessä Istanbulin kongressissa oli yli 3000 osallistujaa ja sellainen porukka on jo aika hidas liikutella. Nyt meitä on vain 800 ja olemme ihan eripuolilta maailmaa. Kaikki Pohjoismaat osallistuu tähän eli Suomi, Ruotsi, Norja ja Tanska. Meidän lisäksi on Kanada, Kolumbia, Guetemala, Honduras, Intia, Israel, Malta, Meksiko, Panama, Venäjä, Etelä-Afrikka, Etelä-Korea, Espanja, Sweitsi, Englanti ja itse USA. Edellinen vastaava kongressi oli alkukesästä Kuala Lumpurissa ja sinne osallistui Aasia.

Ajatelkaa miten ympäri maailmaa naiset käyttää samoja ihonhoitotuotteita, kuin tekin. Jossain Guatemalassa ja Meksikossa on samanlaisia pieniä kauneushoitoloita, kuin minullakin Hämeenlinnassa. Jotenkin näissä kongresseissa maailma pienenee, kun tajuaa, että jokapaikassa on aivan samanlaisia naisia, kuin itsekin on. Nykyään Dermalogica ei tulkkaa englantia meille Pohjoismaalaisille, vaan me joudumme kuuntelemaan englantia. Muilla mailla on omat tulkit mukana ja niin meilläkin oli vielä Barcelonan kongressissa 2005. Nykyään Helsingissäkin pidettävät kansainväliset luennot ovat englanniksi ja vailla tulkkia. Kielitaitoni on todella kovilla, koska en ole mitenkään hyvä englannissa. Onneksi Mari on hyvin lahjakas kielellisesti ja hän pystyy auttamaan, jos tulee ongelmia.

Me olemme Marin kanssa samassa huoneessa, joten on tosi kiva, kun on tuttu huonekaveri. Ehdimme jo täällä puhua asiat iltaisin puhki ja sopia siitä, mitkä opit otamme heti käyttöön Suomessa. Tosin aina luennoissa tulee hiukan jenkkiläisiä ohjeistuksia, jotka ei todellakaan toimi meillä. Pitää olla järki päässä, mitä haluamme omille asiakkaillemme antaa. Tänään meillä on vapaapäivä ja menemme kiertoajelulle ja yhteiselle illalliselle Suomen porukan kanssa,mutta huomena sitten alkaa tosi toimet ja varsinainen kongressi.

Sen kerron vielä, että maahantulossa oli yksi jännitysmomentti. Kaikki muut pääsi passintarkastuksesta läpi muutaman kysymyksen jälkeen, mutta minut ja kaksi muuta ohjattiin tullimiesten luo. Olin ihan hämmästynyt, kun he halusivat penkoa kaikki matkalaukkuni, aivan kaikki piti avata. Minulta kysyttiin onko kasseissa ruokaa, alkoholia yms.ja kuka on laukkuni pakannut. Tilanne oli onneksi ihan leppoisa, tullimies ihan huumorintajuisesti ihaili kaunista iltapukuani ja iltalaukkuani, kun nekin hän kaivoi esiin. Pitkään hän myös vietti tietokoneella passini kanssa, mutta puolen tunnin sisällä pääsin lähtemään. Vasta siinä kohtaa meille kerrottiin, että rutiinin omaisesti he ottavat määrättynä kellonlyömänä kolme ihmistä tiukempaan syyniin. Oli siis aivan sattumaa, että me sinne jouduttiin. Ahvenanmaan edustaja olikin hiukan hankalammassa tilanteessa, koska Daily Microfoliant näytepussi oli mennyt rikki matkalaukussa ja häneltä valui valkoista jauhoa laukustaan. Tullimies oli tietenkin heti sen huomannut, mutta onneksi uskoi kollegaani, että kyse oli kosmetiikasta.

P.S muistakaa hyvät TARJOUKSET mitä meillä on tämän viikon ajan. Näette ne verkkokaupasta ja lauantain postauksen kohdalla.

1 kommentti:

  1. Tanja21:33

    Upeaa reissua teille! Odotan innolla lisää kuulumisia.

    VastaaPoista