keskiviikko 25. syyskuuta 2013

Vesi vanhin voitehista

Aika moni asiakas on syksyn aikana käynyt ostamassa Precleansen ja päättäneet panostaa hyvään ihon puhdistamiseen. Kertoessani alkupuhdistusöljyn käytöstä yleisin kysymys on eikö sitä pyyhitäkkään kasvopaperilla pois. Moni on ilahtunut, kun saa huuhdella kasvot kunnolla veden kanssa.

Toistakymmentävuotta sitten, kun Dermalogica tuli Suomeen ja aloin koekäyttää tuotteita muistan miten ilahtunut olin, kun kaikki aineet oli vesiliukoisia ja puhdistusaineet huuhdeltiin vedellä. Dermalogica oli silloin markkinoiden ainoa kosmetiikkasarja joka oli täysin vesiliukoinen enkä ollut koskaan ennen kokenut sellaista. Vielä nykyäänkin markkinoilla ei ole, kuin muutama täysin vesiliukoinen kosmetiikkasarja. Aikaisemmin oli vielä vaikeampaa, kun nykyään motivoida asiakasta kunnon ihonpuhdistukseen. Meikit eivät lähteneet pois, kuin öljymäisillä rasvaliukoisilla puhdistusmaidoilla. Puhdistusmaito ei taas liuennut veteen ja yleensä se pyyhittiin kasvopaperilla ja sitten yritettiin huuhdella, mutta lopuksi oli pakko käyttää alkoholipitoista kasvovettä, että puhdistusmaito taatusti lähti pois. Monimutkainen systeemi johtui siitä, että kaikessa kosmetiikassa perusaineena oli ja on mineraaliöljy eli vaseliinit ja parafiinit. Ne eivät ole vesiliukoisia, mutta ne ovat hyvin halpoja, pari senttiä litra. Nämä mineraalirasvat tukkii ihoa, jos niitä jää vähäsenkin ihon pintaan. Alkoholipitoinen kasvovesi taas kuivattaa ihoa eli puhdistusvaihe voi aiheuttaa tukkeumia, tai kuivumista.

Olen useaan otteeseen puhunut ja kirjoittanut, että suomalaiset pesee liikaa ja vesi kuivattaa ihoa. Tämä on tosi asia myös kasvojen pesun kohdalla, mutta Dermalogican kasvojen puhdistukseen tarkoitetut tuotteet sisältävät hoitavia raaka-aineita jotka neutralisoi veden kuivattavaa vaikutusta. Niissä ei missään tapauksessa ole saponiineja, eikä muita saippua-aineita, jotka ovat pahimmat ihon kuivattajat. Dermalogican puhdistusaineiden jälkeen ihon pinta on täysin puhdas ja silloin seuraavat aineet imeytyvät siihen hyvin. Hoitosuihkeen kosteuttavat aineet vaikuttavat tehokkaasti, kun ihon pinnassa ei ole mitään esteitä. Pesu muuttaa aina hetkellisesti ihon PH:n emäksiseksi ja hoitosuihkeen merkitys on senkin takia suuri. Hoitosuihke palauttaa normaalin happaman PH:n yhdellä suihkauksella ja ihon oma vastustuskyky palautuu heti. Ellei hoitosuihketta käytetä PH normalisoituu itsestään noin tunnissa. Silloin, kun ihon PH on emäksinen se on erittäin altis tulehdusta aiheuttaville bakteereille, tavallaan ihon omat suojamekanismit ovat täysin lamassa, niin kauan kunnes normaali hapan PH palautuu. Rasvaiselle iholle ja finneille on hyvin tärkeää, että PH palautuu heti ja tulehdusta aiheuttavien bakteereiden toiminta loppuu.

Atooppinen iho ei siedä vettä ollenkaan ainakaan talviaikaan ja silloin suosittelen käytettäväksi Ultra Calming Cleanseria jonka voi pyyhkiä pois kasvopaperilla. Jos käyttää meikkiä paljon kannattaa puhdistaa Ultra Calming Cleanserilla kahteen kertaa, jolloin ensimmäinen kerta poistaa meikin ja toinen kerta puhdistaa ihon oman lian. Siis ihan sama ajatus, kuin Precleansenkin kanssa. Precleanse irroittaa meikin ja kaiken ulkoapäin tulevan lian ja varsinainen puhdistusmaito poistaa ihon erittämän talin ja hien. Precleanse yhdistettynä ihotyypin mukaiseen Dermalogican puhdistusmaitoon on paras puhdistus mitä koskaan olen kotona käyttänyt. Varsinkin Suomen talvessa Precleansen kasviöljyt kosteuttavat ja hoitavat kaikkia ihotyyppejä todella hyvin.

4 kommenttia:

  1. Anonyymi10:02

    Hei,
    Kysymykseni ei liity aiheeseen, mutta tarviiko Youngbloodin mineraalimeikkipuuterin kanssa jonkin kiinnityssuihkeen lisäksi? Esim. Jane Iredalella on kosteutus/kiinnitysspay, jota suositellaan mineraalipuuterin kanssa, koska se kiinnittää puuterin paremmin ihoon.

    VastaaPoista
  2. Sellaista ei tarvita YB:n meikin kanssa. Meillä ei sellaista ole edes myynnissä, koska YB:n mineraalimeikki pysyy ihan todella hyvin pelkältäänkin.

    Inkeri

    VastaaPoista
  3. Anonyymi14:48

    Olen kesän ajan käyttänyt Clearing skin Washia, koska ihoni on todella rasvainen. Nyt, kun sisälämmitys alkaa tuntuu, että se hiukan kuivattaa. Voisinko ottaa sen kaveriksi Precelansen, vai sopii ne kaksi puhdistusainetta yhteen?

    VastaaPoista
  4. Voit ottaa käyttöön tuon Precleansen, sen täydentää puhdistustasi hyvin. Clearing Skin Wash on hyvin tehokas puhdistusgeeli ja jos on yhtään taipumusta pintakuivuuteen se alkaa tulla esiin tässä sisälämmityksen alettua. Precleanse parantaa puhdistustulosta, koska se irroittaa myös meikkiä ja ihotalia oikein hyvin.

    Inkeri

    VastaaPoista