keskiviikko 23. lokakuuta 2013

Auto on pyhä lehmä

Viime perjantaina satoi ensi lumi ainakin Hämeenlinnaan ja Pohjois-Suomeen. Muutaman päivän keskusteltiin, vain auton renkaiden vaihdosta ja ikkunoiden raappaamisesta. Olin itsekin hommassa mukana, koska ajan noin viisikymmentä kilometriä päivässä työmatkani takia. Kuuntelin myös radiosta haastatteluja, kun autokorjaamoilta kyseltiin kuinka pitkät jonot on renkaiden vaihtoon.

Sitten tuli mieleeni, että kamala hössötys yhden auton takia. Miksi meillä ei ollut jonoja voiteiden ostajista, kun pakkasten tulessa pitäisi ihoakin suojata paremmin. Olen monta kertaa käyttänyt tätä samaa vertausta, että autoa puunataan ja vahataan, mutta oma terveydenhoito on ihan rempallaan. Auton ja polkupyörän voi vaihtaa, mutta ihmiseen saa aika heikosti vielä varaosiakaan. Usein myös kauhistellaan kasvohoitojen hintoja, mutta kaikki maksaa mukisematta, jos rakasta autoa pitää korjata. Kukaan ei väitä ettei ole kohtuulista ottaa sellaisia tuntipalkkoja, mutta kosmetologin tuntitaksoja ihmetellään. Meidän käsissä on kuitenkin ihminen ja yksilö, auto on aina samanlainen.
Tässä rahakysymyksessä tulee varmaan esiin yleensäkin miesten ja naisten palkkojen suhde. Samalla ammattikoulun 2-3-vuotisella tutkinnolla voi miespuolinen automonttööri vetää puolet parempaa tuntikorvausta, kuin naispuolinen kosmetologi.

Joskus tuntuu harmittavalta miten vähän suomalainen nainen käyttää rahaa ja aikaa itseensä ja omaan hyvinvointiinsa. Ihan minimaalisesti verrattuna eurooppalaisiin kanssasisariin esimerkiksi Italiassa ja Ranskassa. Monessa perheessä autoon ostellaan koristevanteita ja spoilereita sekä hankitaan kaiken maailman vahoja ja kirkasteita. Sitten jätetään käymättä kosmetologilla tai hierojalla, kun sitä ei pidetä tarpeellisena. Siinä on mielestäni ihan todella suuri vääristymä. Ensin pitäisi panostaa ihmiseen ja hyvinvointiin ja sitten vasta kaikkeen muuhun ei elolliseen. 

2 kommenttia:

  1. Anonyymi13:07

    Hei Inkeri!
    Millaiset kotihoitotuoetteet suosittelisit 32-vuotiaalle naiselle, jolla on pintakuiva sekaiho ja ensimmäiset pienet ilmejuonteet tulleet silmänurkkiin ja poskipäille (näkyy varsinkin kun hymyilee) sekä suupieliin. Sen tiedän, että special cleansing gel saa ihoni kireän tuntuiseksi, joten se ei varmaan oikein sovi. Muuten ihon kanssa ei suurempia ongelmia.

    VastaaPoista
  2. Kiitos kysymyksestäsi. Vastaan mielelläni tässä blogissa kysymyksiin, koska vastausta voi kaikki muutkin hyödyntää.
    Special Cleansing Gel saattaa tehdä pintakuivan ihon talvella kireän tuntuiseksi, koska se ei kosteuta yhtään.

    Suosittelen puhdistukseen Preclenasen alkupuhdistukseksi ja sitten Ultra Calming Cleanserin. Tuo Precleanse lisää todella paljon hyvää ihonhoitotulosta talvella ja se on edullinen ja helppo käyttää.Hoitosuihkeeksi kannattaa ottaa Ultra Calming Mist, koska se on nyt tarjouksessa ja kosteuttaa myös hyvin. Sitten voisit ottaa tehotipaksi Skin Hydrating Boosterin, joka kosteuttaa ja hoitaa nuo ensimmäiset pintarypyt. Se käy myös silmienympärille ja käytä sitä aamuin,illoin. Sen päälle kosteusvoiteeksi sopii Skin Smoothing Cream ja Barrier Repair vielä päälle, niin iho pysyy suojattuna kuivalta sisäilmalta ja pakkaselta. Silmienympärille suosttelen uuden Ultrasmoothing Eye Serumin. Nämä käytetään aamuin, illoin.
    Pari, kolme kertaa viikossa voit kuoria Multivitamin Thermafoliantilla, joka myös on tarjouksessa ja laittaa sen päälle Multivitamiini naamion.

    Inkeri

    VastaaPoista