keskiviikko 18. joulukuuta 2013

Ammattituotteet eivät toimi kotikäytössä

Syksyn aikana on minulle ja Marille paljastunut ihan hämmästyttävä asia, että ihmiset ostavat Dermalogican ammattituotteita nettikaupoista omaan käyttöön. Tietysti ostetaanhan netistä lääkkeitäkin ja kai sieltä saa, vaikka atomipommin, jos osaa hakea.

Minulle ei vaan ole koskaan tullut mieleen, että kuluttaja voisi kuvitella, että ammattituotteita kannattaa käyttää kotona. Ei sellainen tule itsellenikään mieleen, koska tiedän ettei se toimi. Toisaalta mieleeni hiippii myös loukkaantuminen, koska ilmeisesti nämä ihmiset eivät yhtään arvosta kosmetologin ammattitaitoa, kun he kuvittelevat pystyvänsä samaan itse kotona. Sen toki tiedän, että netistä löytyy lukemattomia ulkomaisia verkkokauppoja mistä saa ammattituotteitakin ihan kuka vaan. Osa on varastettua, osa kopiota ja osa saattaa olla ihan priimaakin. Tämä on nykypäivää, että kaikki on kaupan riippuu vaan ostajasta mitä valitsee.

Yhteen Dermalogican kasvohoitoon tarvitaan noin 15-30 eri ainetta, joita useimpia sekoitetaan keskenään. Jokainen aine tarvitsee vaikuttaakseen sopivan edeltävän aineen ja sopivan aineen peräänsä. Yhdellä, tai vielä viidelläkään tuotteella ei tehdä yhtään mitään. Ammattikäyttöön tarkoitetut tuotteet ovat vaikutusaineiltaan huomattavasti tehokkaampia, mutta vaikutus ei toimi ellei niitä käytetä oikein. Dermalogican kasvohoito on kokonaisuus, jota muokataan koko hoidon ajan sen mukaan miten iho reagoi. En tiedä hoitoa aloittaessani mitä raaka-aineita hoidon viimevaiheessa käytän. Tähän myös perustuu Dermalogican hoitojen ylivoimaisuus, että ne koko ajan seuraa ihon tilannetta. Minulle ei tulisi mieleenikään napata kotiin jotain purtiloa alkaa sen kanssa hoitamaan ihoani. Mari tekee minulle kasvohoidon ja se tehdään sen mukaan mitä hän hoitotilanteessa näkee. Minä en asiakkaana koskaan siihen puutu, koska en itse näe vaikutuksia ja kokonaisuutta.

Hyvin monen aineen vaikutukseen tarvitaan joko hierontaa, tai mikrovirtaa, että vaikutus toimii. Kukaan ei pysty hieromaan itseään niin, että siitä olisi mitään vaikutusta. Nostamalla kädet kasvoille saa jo aineenvaihdunnan tukkoon kainaloiden kohdalta ja vaikutus onkin sitten jo pilalla. Mikään ammattikäyttöön tarkoitettua aine ei ole hyväksi iholle jatkuvasti. Voin vaan kuvitella miten ihon tasapaino menee sekaisin, kun se saa jotain elvyttävää ja täyteläistä ainetta monta viikkoa peräkkäin. Jatkuva käyttö tuo, vaan negatiivisia vaikutuksia esiin. Pahan tilanteen iholla näin, kun eräs nuori nainen oli käyttänyt kuorintanestettä, joka on salisyylihappoa. Me käytämme sitä muutaman tipan monen muun aineen joukossa, kun sekoitamme kuorinnan ja senkin vaan paksulle iholle. Levittämällä salisyylihappoa lähes päivittäin iholle pari viikkoa se oli punainen ja ihoriekaleet repeili. Hän ajatteli, että se olisi vaan vahvempi versio Daily Microfoliantista, jota suosittelen päivittäiseen käyttöön.

Noihin kuorinta-aineisiin näköjään sorrutaan yleisemmin ja sitten tehotiivisteisiin, joiden nimessä on Complex. Esimerkiksi Age Smart Complex, tai Chromawhite Complex ei todellakaan toimi joka päiväisessä käytössä. Ne menevät ihan hukkaan kotikäytössä, koska pelkällä iholle sipaisulla niistä ei saa tehoa käyttöön juuri ollenkaan. Ne ovat tarkoitettu imeytettäväksi paljon tehokkaammilla menetelmillä ennen, kuin vaikutus tulee esiin. Rahat menee siis aivan hukkaan, jos ostelee ammattituotteita kotiin. Ammattituotteet ovat todella kalliita, tai sitten ne ovat kopioita. En usko, että alle 100€ irtoaa mistään kaupasta yksikään ammattikäyttöön tarkoitettu tuote. Silläkin rahalla saa tosi hyviä tehoaineita, jotka toimivatkin kotikäytössä. 

3 kommenttia:

  1. Anonyymi17:22

    Tuntuu ihan uskomattomalta, että joku uskaltaa iholleen laittaa mitä vaan. Työkaverini oli tilannut jostain rasvaisen ihon ammattipullon, joku complex sekin oli. Pullo jäi käyttämättä ja hän yritti myydä sitä muillekin, kun ihonhan kuivui ihan karrelle. Hänen naamansa oli ihan palaneen näköinen viikon käytön jälkeen. Ensin hän maksoi satasen verran aineesta ja sitten sairasti kirjavaa naamaa muutaman kuukauden. Ei olisi kannattanut, mutta tyhmyydestä sakotetaan.

    M.L

    VastaaPoista
  2. Anonyymi19:47

    Mitä kautta kosmetologit tilaavat tuotteensa? Tuleeko esimerkiksi teidän hoitolaan Dermalogican aineet suoraan USA:sta.

    VastaaPoista
  3. Jokaisella maalla mihin Dermalogicaa myydään on oma maahantuoja. Suomessa se on PR-Cosmetic ja he hoitavat myös koulutuksen. Dermalogicaa ei myydä, kuin koulutuksen käyneille kosmetologeille. Kaikki Suomessa myydyt Dermalogican tuotteet tulevat PR-Cosmeticin kautta. Yksi syy tuohon verkossa myytävään ammattikosmetiikkaan on se, että kaikki eivät ole läpäiseet Dermalogican tasovaatimuksia ja he kuitenkin haluavat käyttää Dermalogicaa silloin se ostetaan ohi virallisten teiden. Silloin ei myöskään kukaan vastaa tuotteiden laadusta ja turvallisuudesta.

    Inkeri

    VastaaPoista