torstai 9. tammikuuta 2014

Iho nauttii tällaisesta talvesta

Alan olla täysin kyllästynyt pimeyteen ja sateeseen. Luulin ettei sää juurikaan vaikuta mielentilaani, mutta nyt tekisi mieli vetää aamulla peitto korviin ja nukahtaa kissojen viereen takaisin. Samoin sanoo moni asiakas ja hiihdon harrastajat ovat ihan harmissaan. Ainoa mikä selvästi nauttii on ihmisten ihot.

En ole koskaan aikaisemmin kokenut tällaista talvea ettei asiakkailla ole juurikaan kuivuutta ihollaan. Yleensä tähän aikaan vuodesta, juuri joulun jälkeen asiakkailla on ollut kaikista eniten ongelmia ihon kuivuudesta johtuen. Onhan sateisia ja leutoja talvia ollut aikaisemminkin, mutta nyt kai ilman kosteus on jo ihan poikkeuksellinen. Niinä talvina, kun on ollut leudompaa on sisälämmitys kuitenkin kuivattanut sisäilman. Yleensä tuo sisäilman kuivuus onkin ollut pahempi ihon kuivattaja, kuin pakkanen. Tänä talvena lämmitys on ollut vähäistä ja on jopa voinut pitää ikkunoita auki päivän aikana.  Tämä on pitänyt sisäilman parempana eikä ihot ole rutikuivia.

Se ei sitä tarkoita, että ihon voisi jättää hoitamatta, mutta hoito voi olla kevyempää ilman suuria ongelmia. Yleensä talven pakkasaika on vaatinut lähes tuplaamaan ihonhoidon määrän ja sitä todella harva suomalainen tekee. Siitä onkin sitten seurannut se, että iho on hilseilevän ja rohtuneen kuiva ja onkin jo hätä hakeutua kasvohoitoon. Nyt on hyvä tilanne sen takia ettei kasvohoidoissa joudu hoitamaan jotain akuuttia ongelmaa, vaan voi paneutua ihon normalisointiin ja tasapainoon. Iho-ongelmia on huomattavasti vähemmän, kuin muina talvina ja se helpottaa huomattavasti kasvohoidon tekoa. Nyt voi käyttää huomattavasti elvyttävämpiä hoitoaineita, kun ei ensiksi tarvitse hoitaa kuivuutta pois. Kiinteyttävät aineet imeytyvät helpommin ja ihosta tulee sileämpi ja tasaisempi. Kasvohoidon vaikutukset pysyy paljon pitempään, kun kuivuus ei vie kaikkea hoidon tehoa.

Olisikin ihanteellista, kun saisi joka talvi hoitaa tässä tilanteessa olevia ihoja. Suomalaisten ihot pysyisivät paljon nuorekkaampina, rypyttöminä ja vahvempina, jos talvet olisikin aina tällaisia. Toisaalta olisi ihan kamalaa, jos meiltä häipyisi kokonaan lumet ja kunnon talvet. Pidän paljon mieluummin ryppyni ja hoidan ihon kuivuutta, kun sietäisin tätä jatkuvaa pimeyttä ja sadetta. 

3 kommenttia:

  1. Meidän perheen sääennustajan mukaan on pikapuoliin tulossa oikein kunnon talvi. Nimittäin Hertta-kissa ei lähtenyt tänä aamuna ulos.
    Meidän kissat ovat olleet koko elämänsä talviajan sisäkissoja ihan omasta päätöksestään. Yleensä Hertta lopettaa ulkoilun loka,-marraskuussa aina paria päivää ennen lumen tuloa ja on sisällä huhtikuulle saakka. Tänä talvena tuota sisäkissaksi siirtymistä ei ole vielä tapahtunut, ilmeisesti lumeton ja lämmin sää ei Hertan ulkoilua haittaa. Äitini hakee joka aamu Hertan klo 8.30 aamukävelylle kanssaan. Hertta ja kaksi äitini kissaa Täply ja Kultsu tekee äitini perässä noin kilometrin metsäpolkukävelyn joka aamu. Tänä aamuna Hertta ei ollut kuulevinaan, kun häntä haettiin, hän jäi vaan katselemaan ikkunasta ulos, kun muut lähti kävelylle. Tein sen johtopäätöksen, että nyt Herttan luita kolotti siihen malliin, että lunta alkaa tupruttamaan. Nyt jää nähtäväksi miten hyvä ennustaja Hertta on.

    Inkeri

    VastaaPoista
  2. Anonyymi10:11

    Onkohan Hertta kuunnellut salaa säätietoja :)
    Liikun aika usein teidän kylällä ja varsinkin kesäisin näen tuon hauskan kävelyporukan, kun Sirkka-äitisi on menee sauvojen kanssa edellä ja perässä kipittää useampi kissa. Hieno juttu, että Hertta selvisi siitä kolaristaan ja leikkauksista niin hyvin. Ei ainakaan ulkopuolinen huomaa sillä mitään vaivoja.
    Terveisiä koko teidän talon väelle

    Hyvikkäläläinen

    VastaaPoista
  3. Kiitos terveisistä, kerron ne eteenpäin.
    Voihan olla, että Hertta kuuntelee säätiedotuksetkin, kun jääkiekko ainakin sitä kiinnostaa. Aina, kun tulee TV:stä jääkiekkoa Hertta käy moneen kertaan tassullaan koittamassa saisiko sitä kiekkoa kiinni, tai sitten hän istuu telkan edessä tuijottamassa moista vipellystä.
    Kyllä Hertta on tosi hyvin selviytynyt autoon törmäyksestä. Isohan se leikkaus oli, kun kumpikin lonkka on nyt naulattu. Mitään vaivaa se ei jättänyt, mutta Hertta oli silloin vasta 1,5 vuotta, niin kai nuori kissa paranee paremmin. Siitähän on jo viisi vuotta ja eläinlääkärissäkään ei enää tarvitse käydä tarkastuksista, sitten vasta mennään, jos tulee vaivoja.

    Inkeri

    VastaaPoista