keskiviikko 19. maaliskuuta 2014

Kosmetiikan säilyvyys

Yksi yleisimpiä kysymyksiä mikä meille esitetään koskee kosmetiikan säilyvyyttä. Itse en varmaan huomaa tarpeeksi usein kertoa miten kauan joku tuote säilyy, koska pilaantuminen on harvinainen ongelma meille. Asia on nyt tullut sen verran usein esille, että olen alkanut pohtimaan onko kosmetiikan säilyvyys kuluttajille ongelma. Törmääkö kuluttaja siihen, että saakin pilaantuneen tuotteen, tai ainakin pilaantumassa olevan ellei pidä varaansa?

Sen olen huomannut, että uusi asiakas helpommin epäilee ettei meillä pienessä yrityksessä ole myynnissä kovin uutta tavaraa. Se on tietysti looginen epäily, koska saattaahan olla ettei pienessä yrityksessä liiku tavara kovinkaan hyvin. Myöhemmin, asiakas suhteen kehittyessä huomataan ettei meillä myydä vanhentunutta, tai pitkään seisonutta tavaraa. Toinen tilanne missä kuluttaja voi saada vanhentunutta kosmetiikkaa on isot tavaratalojen kosmetiikkaosastot. Kukaan ei kunnolla vastaa hyllyjen täytöstä ja vanhimmat tavarat työnnetään aina, vaan taaksepäin hyllyssä. Ketjut ostavat myös tavaraa suurilla paljousalennuksilla, usein kymmeniä purkkeja kerralla. Ne riittävät hyllyissä pitkän aikaa. Monissa kosmetiikka myymälöissä hyllyihin kohdistuu voimakas valo mikä nostaa lämpötilaa ja nopeuttaa pilaantumista.

Yleensä kosmetiikan säilyvyys on todella hyvä ellei kysymys ole jostain luomu-tai luontaiskosmetiikasta missä säilöntäaineita on hyvin vähän. Kosmetiikan säilöntäaineet toimivat parhaiten huoneenlämmössä eli 18-23 asteessa ja mieluummin valolta suojattuna. Kosmetiikkaa EI säilytetä jääkaapissa. Usein kysytään kannattaako ostaa meiltä tarjoustuotteita varastoon, vai pilaantuuko ne. Vastaus on, että kyllä kannattaa. Suurin osa Dermalogican tuotteista säilyy avattuna 24kk eli kaksi vuotta. Poikkeus on vain aurinkosuojalliset tuotteet. Jos ostatte meiltä esimerkiksi meidän suosikkivoiteen Intensive Moisture Balancen, niin se on ollut meidän hyllyssä korkeintaan kaksi viikkoa. Sitten te voitte säilyttää sitä kotonanne avaamattomana, vaikka vuoden ja silti teillä on vielä kaksi vuotta aikaa käyttää avattu tuubi.

Asia muuttuu aurinkosuojakertoimen kohdalla. Itse voide säilyy rakenteeltaan pilaantumattomana saman ajan, kuin muutkin voiteet. Suojakerroin kuitenkin haihtuu avatusta voiteesta. Jos teillä on viime kesänä avattu Solar Defence Booster sk 50, niin voiteena se on vielä ihan kunnossa, mutta suojakerroin on hiukan pienempi. Te voitte käyttää voiteen ihan hyvin, mutta älkää enää luottako, että kerroin on tuo 50.

Pilaantuneen kosmeettisen tuotteen tuntee hajusta. Yleensä haju on eltaantuneen rasvan haju eikä sitä halua laittaa kasvoilleen. Toisaalta ellette ole varma onko tuote pilaantunut, niin yleensä se käytöstä ei ole haittaa iholle. Ainoastaan se ei toimi, niin kuin pitäisi ja vaikutus on huonompi. Parasta olisi käyttää sellainen tuote, vaikka säärivoiteena ellei sitä raaski heittää pois. Jos tuotetta on alle puolet tuubissa jäljellä, niin sen säilyvyys on huonompi, kuin koko tuubin. Ihan pieniä määriä ei kannattaisi jättää odottamaan, koska ne eivät säily kauaa. Muutenkin kehoittaisin käyttämään aina vanhan tuotteen kerralla loppuun ja ottaa vasta sitten uusi käyttöön. Tähän perustuu myös Dermalogican idea, että on tarkoitus käyttää yksi tuote loppuun asti ja vasta sitten siirrytään uuteen. Jos teitä epäilyttää onko joku teidän tuotteista pilaantunut, jos se on vaikka unohtunut kaappiin, niin tuokaa se meille näytille ja tutkitaan tilanne hoitolassa. Vastaamme Marin kanssa mielellämme kaikkiin kysymyksiin mikä koskee myymiämme tuotteita.

3 kommenttia:

  1. Anonyymi17:10

    Myönnän, että itsellänikin oli hiukan ennakkoasennetta, kun tulin teille asiakkaaksi. Epäilin, että mitenkähän ne purkit liikkuu kauneushoitolassa ja aika tarkasti ensimmäiset purkkini nuuhkin. Nyt olen ostanut tuotteeni teiltä useita vuosia ja enää en pelkää saavani vanhoja rasvoja. Ymmärsin aika pian, että teidän asiakasmäärällä ei ne kauaa hyllyssä vanhene.

    VastaaPoista
  2. Ulrika18:06

    Teidän hoitolassa en ole koskaan käynyt, mutta verkkokauppa käytän ja olen ymmärtänyt, että verkkokauppa-asiakkaiden aineet tulee samasta hyllystä, kun muillekin. Ainakin olen aina saanut hyvät tuotteet ja muutenkin hyvän palvelun.
    Sitä ihmettelen miten isoissa tavaratalojen kosmetiikkaosastoilla on testerit tosi huonossa kunnossa. Niistä heti haistaa eltaantuneen tuoksahduksen ja jo pakkaus on törkeän näköinen. Ei paljoa tee mieli ostaa, kun kokeilupakkauskin melkein kävelee itsekseen. Siinä olisi paljon toivomisen varaa ja itse olen aina antanut selvää palautetta, kun siihen olen törmännyt.

    Ullis

    VastaaPoista
  3. Kiva, että olette tyytyväisiä tuotteisiimme ja palveluun. Verkkokauppa-asiakkaat saavat todellakin tuotteet ihan samasta hyllystä, kuin hoitolan muut asiakkaat. Olen vasta nyt ymmärtänyt, että näin se ei yleensä ole. Monen verkkokaupan tuotteissa on ongelmia niiden säilytyksen takia.
    Moni asiakas on minulle kertonut näistä törkeän huonoista testereistä mitä tavarataloissa näkee. Toisaalta sen ymmärtää, että niitä kokeilee niin moni ihminen päivän mittaan. Vanhentuneitahan ne ei missään tapauksessa saisi olla, luulisi että myyntivolyymi olisi niin suuri, että testeritkin kannattaisi uusia usein.

    Inkeri

    VastaaPoista