torstai 15. toukokuuta 2014

Allergia-ja astmaliitto suosittelee Youngbloodia

Monille kevät on todella hankalaa aikaa erilaisten allergioiden takia. Näen myös sitä, että asiakkaalla ei ole varsinaista todettua allergiaa, mutta runsas katupöly muutenkin kuiville silmille aiheuttaa kutinaa ja kirvelyä. Siinä vaiheessa tuntuu kaikki ärsyttävältä eikä oikeita hoitoaineita tahdo löytyä.

Meikkituotteet aiheuttaa aina helpommin herkistymistä, kuin hoitotuotteet. Syynä on väriaineet, koska ne ovat ihan tyypillisiä allergeeneja. Dermalogicassahan ei ole ollenkaan väriaineita, tai hajusteita joten tyypillisimmät allergeenit on siitä pois. Nykyään myös meikkien kohdalla herkistymiset ovat vähentyneet, kun myyntiin tuli uuden tyyppiset mineraalipigmenttimeikit. Mineraalimeikkien kohdalla allergiat ovat puolet siitä mitä synteettisten meikkien kohdalla. Muistan varmaan liian vähäisesti korostaa sitä, että Youngblood on ainoita meikkisarjoja jota Allergia-ja astmaliitto suosittelee. Noin kymmenkuntavuotta sitten tein aika paljon yhteistyötä Allergia-ja astmaliitto kanssa, kun olin heidän esitelmätilaisuuksissaan kertomassa kosmetologin palveluista. Nykyään yhdistyksilläkään ei ole varaa näihin tietoiskukiertueisiin kovin usein ja se yhteistyö on hiipunut. Oikeastaan silloin löysin lopullisesti YB:n, koska tuon yhdistyksen esitelmöitsijä nosti sen niin usein esiin.

Koskaan ei voi mistään tuotteesta sanoa, että se ei varmasti aiheuta allergioita. Aina on yksi mahdollisuus, vaikka miljoonasta että joku herkistyy. Saattaa myös olla niin, että jotain tuotetta mitä on käyttänyt vuosikausia ei enää voikaan käyttää. Silmämeikin kohdalla on hyvin vaikea löytää syy mikä silmiä ärsyttää. Se voi olla puhdistusaineet, tai silmänympärysvoide, meikkivoide levitetään silmien ympärille, tai sitten kyseessä on luomiväri, rajausväri, tai ripsiväri. Ei auta, kuin kokeilla mikä se voisi olla. Parasta olisi ensin rauhoittaa silmien alue kokonaan ja olla muutama päivä ilman silmämeikkiä. Tiedän, että se on useimmille meikin käyttäjälle mahdoton vaatimus. En itsekkään haluaisi tulla töihin ilman silmämeikkiä. Toinen vaihtoehto on vaihtaa joko kaikki tuotteet kerralla, tai kokeilla jättää yksi kerrallaan pois. Kotiallergia testiä kannattaa myös kokeilla eli laittaa tuotetta kyynertaipeen sisäpinnalle yöksi ja joskus kannattaa kokeilla useampaakin yötä, koska tulos ei näy heti. Meikkien kohdalla on hyvä laittaa laastari aineen päälle ettei se leviä petivaatteisiin.

Synteettisten meikkien kohdalla jotkut värit on toista pahempia ja näitä ovat musta, sininen ja violetti. Ne kannattaa jättää suosiolla pois ja ripsivärinäkin käyttää ruskeaa. Näitä väriallergioita ei ole enää vastaani tullut mineraalipigmenttien kohdalla, mutta se ei sulje pois sitä etteikö nekin saata joskus ärsyttää. Herkkäsilmäisen kannattaa käyttää vesiliukoista ripsiväri, koska sen poistaminen on hellävaraisempaa. YB: n ripsiväri ( 36€)ei sisällä parabeenejä säilöntäaineena, joten parabeeniallergisille se on sopinut hyvin. Ihan ehdottomasti paras silmämeikinpoistoaine allergisille on Dermalogican Eye Make-up Remover ( 50ml, 42€). Se on geelimäinen ja siten myös hoitava herkälle silmäluomelle. Olen käyttänyt sitä hoidoissa nyt 12v.ja vielä koskaan se ei ole kirvellyt. Suosittelen sitä lämpimästi, jos on vähänkin ongelmia silmien kanssa. 

6 kommenttia:

  1. Anonyymi15:39

    Itse olen löytänyt Youngbloodin meikit juuri tuon Allergia-ja astmaliiton sivujen kautta ja meikkejä etsiessäni löysin teidän hoitola. Kyllä siis tuo Allergialiiton mainostus tuottaa teille asiakkaita:).
    En ole vielä kokeillut tätä mineraalimeikkiä, mutta kaikki ystäväni kehuvat sitä. Onko siinä mitään aurinkosuojaa? Eihän se kuivata ihoa, kun se on jauhemainen? Ainakin ystävieni iholla se näyttää hyvin luonnolliselta ja tulee sellainen huoliteltu naturelli vaikutelma.

    VastaaPoista
  2. Youngbloodin mineraalimeikki on meidän suosituin meikki on asiakkaalla mikä ihotyyppi tahansa. Se ei misään tapauksessa kuivata, vaan auttaa ihoa sitomaan omaa kosteutta ja estää kuivan huoneilman kuivattavaa vaikutusta. Siinä on sk22 ja se suojaa oikein hyvin myös katupölyltä, tuulelta ja ulkoilun ahavoittavalta vaikutukselta. Susoittelen sitä lämpimästi. Allergikoille se toimii myös ihonsuojaaineena ettei siitepölyt yms.pääse suoraan ihonpintaan.

    Inkeri

    VastaaPoista
  3. Anonyymi12:56

    Olen hyvin herkkäihoinen ja haluaisin siirtyä hajustamattomiin Dermalogican tuotteisiin. En kuitenkaan pysty ostamaan kaikkea kerralla. Onko pakko olla kaikki tuotteet juuri Dermalogican sarjasta, vai voinko ostella niitä pikkuhiljaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ilman muuta voit ostella niintä sen mukaan, kun vanhat tuotteet loppuu. Dermalogicaa voi yhdistää muihin hoitosarjoihin hyvin, mutta paras hoitotulos tulee aina, kun kaikki tuotteet ovat samasta sarjasta.
      Dermalogican tehoaineet toimivat niin hyvin yhdessä, että niiden teho hiukan pienenee, jos ne yhdistetään muihin sarjoihin.

      Inkeri

      Poista
  4. Anonyymi13:05

    Kysyn vielä näistä allergiajutuista. Minulla on ruusufinni ja naama äityy välillä ihan punakaksi ja ilmeisesti nämä siitepölytkin lisää ärsytystä. Olen käyttänyt tätä YB:n mineraalimeikkiä peittämään ihoa ja olen ollut siihen tyytyväinen. Se on oikeastaan ainoa meikki joka ei ole ärsyttänyt lisää. Voinko käyttää sitä jatkuvasti tämän ruusufinnin kanssa, vai onko siitä jotain haittaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voit käyttää sitä jatkuvasti ja kannattaakin käyttää, koska se nimenomaan suojaa ihoa ulkoisilta haitoilta. Siinä ei ole hajusteita, eikä synteettisiä väriaineita, eikä mineraalirasvoja jotka ovat erittäin pahoja ruusufinni-iholle. Youngbloodin mineraalimeikki peittää hyvin punoittelua ja liukenee hyvin puhdistusmaitoihin. Moni meikkivoide lähtee niin huonosti pois, että pesuaineiden pitää olla voimakkaita ja ruusufinni ärtyy niistä.

      Inkeri

      Poista