lauantai 22. marraskuuta 2014

Kosmetologi ei saa ottaa tuomarin roolia!

Jokaisella ammattikunnalla on omat tyyppilliset virheet ja tyypilliset hyvät puolet. Meillä kosmetologeilla tyypillinen virhe on asiakkaan ihon ja kotihoidon mollaaminen. Ilmeisesti kuvitellaan, että asiakas varaa heti uuden ajan, kun iho haukutaan huonoksi.

Olen vuosien varrella kuullut monia tarinoita siitä mitä kaikkea kosmetologi voi suustaan päästää. Ulkonäkö on hyvin henkilökohtainen asia ja useimmat ihmiset muistavat ikänsä, jos siitä on jotain pahaa sanottu. Tätä sattuu niin usein etten keksi siihen muuta selitystä, kun se että kosmetologi luulee saavansa sillä itselleen asiakkaita. Vaikutus on ihan päinvastainen, kukaan ei maksa siitä, että saa negatiivista palautetta.

Karmein esimerkki oli yhden vaikioasiakkaani kohdalla, kun hän oli parikymppisenä mennyt ihonpuhdistukseen. Kosmetologi oli sanonut, että ihonpuhdistuksia pitää tehdä todella usein. Syyksi hän sanoi, että asiakkaan nenä on liian suuri ja se näyttäisi pienemmältä ellei siinä olisi niin hirveästi mustapäitä. Asiakkaani oli lähes viisikymppinen, kun hän tuon minulle kertoi ja takuulla hän muistaa sen vielä vanhainkodissa. En voi ymmärtää miten joku voi suustaan tuollaista päästää. Todella moni asiakas kertoo miten edellinen kosmetologi on kauhistellut ihon huonoa kuntoa ja päivitellyt, kun asiakas ei ole ymmärtänyt sitä hoitaa. Yleensä moititaan kaikki asiakkaan entiset tuotteet ja ihmetellään eikö asiakas ole osannut hankkia parempia aineita.

Tiedän erään kosmetologin, joka ei taida tehdä enää työtä, mutta hän uhkaili ihan kauheuksia. Hän sanoi monelle, että ellet nyt hoida ihoasi se on parinvuoden päästä, kuin sateen piiskaama lehmänläjä.   Voiko julmemmin enää toiselle ihmiselle sanoa. Näitä juttuja kuullessani mietin aina, että voi kun osaisin asettaa sanani oikein etten ketään loukkaa. Ei kosmetologin asia ole moittia kenenkään tekemisiä, vaan kertoa miten hänen mielestään asiat tehdään oikein. Minä en edes ole työvuosieni aikana nähnyt yhtään huonoa ihoa. Jokainen iho on erilainen, mutta huonoa ihoa ei olekaan. Hyvällä hoidolla saadaan kaikki ihot tasapainoitettua ja kaikilla on kaunis iho.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti