keskiviikko 31. joulukuuta 2014

Katsaus menneeseen vuoteen

Näin vuoden lopussa kaikki isotkin firmat kertovat tilikauden tuloksista ja tietysti me mikroyrittäjätkin summaamme mennyttä vuotta. Nyt tuntuu talousuutisten mukaan, että kaikilla isoilla yrityksillä menee huonosti ja henkilökuntaa vähennetään, mutta kuitenkin osakkeen omistajille jaetaan muhkeat osingot. Omituinen yhdistelmä.

Onneksi Hämeenlinnassa ei ole mikään suuri yritys sulkenut oviaan ja Hämeen työttömyysaste on ihan kohtuullinen. Palveluala mihin itsekin kuulun toimii ihan hyvin ja tiedän kokemuksesta, että ihmisten tarve hoitaa itseään lisääntyy "huonoina aikoina". Tosin olen sitä mieltä ettei nyt ole menossa mikään lamakausi, vaan talouselämä on pysyvästi muuttunut nykyisenlaiseksi. Jokaiselta yritykseltä ja yrittäjältä vaaditaan entistä enemmän, jotta kannattavuus säilyisi. Omalla alallani ei pysty enää hinnalla kilpailemaan, koska hintataso on mennyt niin alas, että aina löytyy joku joka tekee työtä tappiolla. Tämähän on täysin epätervettä kilpailua, koska yritys ei kauaa pyöri tappiolla. Tämä on kuitenkin nykytrendi, että pysytellään paikkakunnalla vuosi, tai pari vedetään hintataso överiksi ja jätetään kaikki maksamatta ja siirrytään toisen verotoimiston alueelle. Tämä pätee monella muullakin alalla, kuin kauneushoitoloissa. Itse pidän kiinni siitä, että meidän kilpailuvaltti on hyvä palvelu, laadukkaat tuotteet, korkea ammattitaito ja hyvä työmoraali.

Onneksi tämä kilpailuvaltti toimii nykyisessäkin taloustilanteessa, koska tuloksemme kasvoi noin 15% vuonna 2014. Moni on kysynyt miten Goodman kauppakeskus on meihin vaikuttanut, mutta siihen en oikein osaa vastata. Ilman muuta vaikutus on ollut positiivinen, mutta ei mitenkään näkyvästi. Pohdimme Marin kanssa vaikuttaako lisääntynyt ohikulkijamäärä lahjakorttien myyntiin, mutta sitäkin on nyt vaikea sanoa. Lahjakortteja meni enemmän, kuin viime vuonna, mutta ei niin paljoa etteikö se selity myös normaalina eri vuosien vaihteluna. Kaupunkikeskusta ry:n kokoamat Pimeän kaupan illat olivat myös meillä menestys. Sitä kautta saimme muutamia uusia vakioasiakkaita  mikä on aina tarpeen. Asiakasmäärämme on sopiva, mutta poistumaa tulee aina. Ihmiset muuttaa, sairastuvat ja koska vakioasiakkaissamme on ikäihmisiä kuoleman tapauksetkin ovat luonnollisia.

Näistä tunnelmista on hyvä lähteä taas uuteen vuoteen ja myönnän olevani tosi innoissani suunnittelemassa uusia asioita.

6 kommenttia:

  1. Anonyymi09:37

    Hei! Tämä ei nyt ihan kuulu aiheeseen, mutta mikähän tämän hoitosarjan oikea hinta on? Tämä on teidän sivultanne poimittu:
    NanoLift sarjahoito on tarpeen jokaiselle iholle sisälämmityskauden alkaessa. Kolmen hoitokerran sarja ja kotikäyttöön Power Rich hoitovoide on nyt yhteishintaan 450€, kun normaalihinta on 587€ ( 3 x NanoLift à 118 € + Power Rich 227 €).
    Paras teho sarjahoidosta saadaan, kun hoidot tehdään 1-3 viikon välein.
    Hinta: 581.00 €.
    Tässä on kolme eri hintaa.Mikä näistä on oikea?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anteeksi, tässä on nyt tullut virhe ja ykkönen on muuttunut seiskaksi. Normaalisti tuo kolmen kerran sarja+Power Rich hoitovoide kotikäyttöön on 581€ ja se on nyt vielä alkuvuoden hintaan 450€.
      Kiitos kun kerroit, käyn tarkistamassa mitä sivuilla lukee.

      Inkeri

      Poista
  2. Anonyymi09:44

    Olen niin iloinen menestyksestänne. Ihana tietää, että laatuun panostamalla - ei hintaa polkien - voi pärjätä. Ja olet aivan oikeassa: talouselämä - ja työelämä - ovat pysyvästi muuttuneet. Epätyypillisestä on tullut tyypillistä, mutta yleinen tietoisuus junnaa edelleen vanhassa mallissa.

    Itse hakeudun luoksenne noin 90 kilometrin päästä. Ja voin vakuuttaa, että Nanolift ja Dermalogican ylivertaiset tuotteet ovat supistaneet huokoseni, mitä yleensä oli hoitoloissa pidetty mahdottomuutena. Olen lähes 57-vuotias, ja ihoni on parempi, tasaisempi ja hehkuvampi kuin koskaan.

    Luin muuten taannoin, että Lahdessa on seitsemän hoitolaa lopettanut lyhyen ajan sisällä. En tiedä niistä sen enempää.

    Menestystä myös vuodelle 2015!

    Leena

    VastaaPoista
  3. Saara10:29

    Myös minulta Onnea & Menestystä!
    Käynnit kauneushoitolassanne antavat upeita tuloksia ja tuntuvat ihanilta ��


    VastaaPoista
  4. Saara10:30

    Oudot salmiakit oli esikatselussa hymy hymiö

    VastaaPoista
  5. Kiitos toivotuksistanne. Nykyään yrityselämässä tarvitaan myös onnea. Valitettavasti olen viime vuoden aikana törmännyt tavallista useimmin yrittäjiin, jotka yrittävät menestyä jollain huijauskonstilla, tai venyttävät moraaliaan rikoksen pintaahipoen. Nykyisin pitää olla koko ajan epäileväinen onko yhteyistyön tarjoaja rehellisellä asialla.

    On todella motivoivaa tehdä työtä, kun näkee sen tuottavan tuloksia, niin kuin yllä olevat kommentoijat kertovatkin. Toisilla tulos näkyy enemmän ja toisilla vähemmän, mutta se on varmaa että Nanolift hoito saa aina aikaan positiivisen muutoksen iholla.

    Inkeri

    VastaaPoista