perjantai 2. tammikuuta 2015

Atooppinen iho hyötyy kasvohoidoista

Atooppisen ihon hoitomenetelmät ovat täysin muuttuneet minun työelämäni aikana. Ne opit mitä on saatu 80-luvulla kuuluu romukoppaan ja 2000-luvulla on käytössä ihan uudet ohjeet. Parikymmentävuotta sitten opetettiin ettei atooppista ihoa saa kastella, kuin pari kertaa viikossa korkeitaan. Paksua perusvoidetta piti käyttää 2-3 kertaa päivässä ja uiminen, saunominen ja vesijumppa oli pannassa.

Nyt ohjeet ovat aivan toiset ja atoopikolle mukavammat. Ihon suihkuttelua suositellaan ainakin kerran päivässä ja mieluummin 15-20 minuuttia, että iho vettyy kunnolla. Saunominen pehmeän kosteassa löylyssä on todettu hyväksi ja samoin uiminen meressä, tai järvessä. Uimahallitkaan ei ole pois suljettuja, vaikka voimakkaasti kloorattu vesi ei ole niin hyvää, kun pelkkä puhdas vesi. Nykyään on todettu atooppisen ihottuman olevan ihotulehdusta, jossa on runsaasti bakteereita. Suihkuttaminen poistaa likaa ja bakteereita ja samalla kosteuttaa ja normalisoi ihoa. Edelleen suositellaan perusvoiteilla rasvaamista aamuin, illoin ja kortisonivoiteita pahimpina kausina. Uutena lääkevoiteena on tullut ns.muusivoiteet eli takrolimuusi ja pimekrolimuusivoiteet. Muusivoiteilla on vähemmän haittavaikutuksia, kuin pitkäaikaisten kortisonivoiteiden käytöllä.  Niitä käytetään, kun iho on paremmassa vaiheessa ja muusivoiteet hillitsee tulehdusta ja normalisoi ihon suojakerrosta. Tosin niilläkin on haittavaikutuksena ja niitä ovat ihon punoittelu ja kirvely. Alkoholin nauttiminen nostaa niihin kohtiin missä voidetta on helakan punaista läiskää. Myös monet muut asiat saa ihon helpommin punoittamaan.

Minulla on hyvin paljon atooppisia asiakkaita. Atoopikot ovat selkeästi suurin ryhmä niistä vakioasiakkaista joilla on jokin ihosairaus. Olen montaa atoopikkoa hoitanut säännöllisesti 80-luvun alusta lähtien. Sekin kertoo miten paljon kasvohoidot auttaa, koska he käyvät meillä hyvin säännöllisesti yleensä 4-6 viikon välein. Nykyisin tämä Nanolift hoito on osoittautunut atoopikollekin tehokkaaksi hoidoksi. Moni asiakas muistelee miten kurjaa oli atooppisen lapsen elämä. Siitä on selvästi jäänyt kaikille traumaattisia muistikuvia ja myös vaivan vähättely on loukannut monia lapsena ja tietysti vielä aikuisenakin. Moni asiakkaani sanoo, että tämä nykyhoito on selvästi parempaa ja tehokkaampaa, kuin entinen pesemättömyys ja tönköksi rasvaaminen. Hyvin usein kuulen, että atoopikko rakastaa vettä. Suihkussa ja uidessa iho tuntuu ihan normaalilta eikä kirvele ja kutise. Myös nykyiset valohoidot auttaa toisille hyvinkin ja ilmastohoito olisi kaikille parasta. Pari, kolme viikkoa Kanarilla keskellä talvea vähentää kortisonivoiteen käyttöä merkittävästi.

Kasvohoidot ja hyvälaatuinen Dermalogican kosmetiikka on atoopikoille tärkeää ihonhoitoa. Usein aikuisilla atooppinen ihottuma asettuu ylävartaloon ja käsiin. Ihottumaa tulee eniten kasvoille, kaulaan ja päänahkaan. Ei ole kiva olla työelämässä kasvot verestävässä ihottumassa ja yleensä tämä saadaankin estettyä säännöllisillä Nanolift hoidoilla. Monet meikkituotteet ärsyttää atooppista ihottumaa lisää, mutta vakioasiakkaani ovat löytäneet Youngbloodin tuotteet mitkä ei ärsytä.

1 kommentti:

  1. Anonyymi19:47

    Tämä juttu on täyttä asiaa. Voin itse yli kymmenenvuoden kokemuksella sanoa, että Inkerin hoitojen ansiosta on moni kortisonituubi jäänyt ostamatta ja iho ei enää oli kiristävä kutinanaamari.

    Liisa

    VastaaPoista