torstai 20. heinäkuuta 2017

Hyväkään meikki ei peitä huonosti hoidettua ihoa

Monella on vaatimus, että iho ei saa yhtään kiiltää meikin kanssa ja yksikään ihohuokonen ei saa näkyä. Naisten lehtien mainoskuvissahan näin on, että iho on täysin sileä. Se ei kuitenkaan johdu meikistä, tai ihosta vaan kuvankäsittelyllä saadaan muutettua mitä tahansa.

Ikuinen rasvan pelko

Tuntuu, että suomalaisnaisten yhteinen asia on ikuinen rasvan pelko ja ihoa kuivatetaan vielä kuusikymppisenäkin. Se ei näköjään häiritse, että hilse pöllyää, mutta huokosia ei saa näkyä. Moni etsii meikkivoidetta millä iho pysyy täysin mattana päivän mittaan, mutta sen ei ole väliä, jos kuollut solukerros kuoriutuu. Ilmeisesti teini-iän finnit ja rasvoittuminen on niin traumaattinen kokemus ettei siitä tahdo millään päästä eroon. Kaikkien iho kuitenkin kuivuu ja ohenee iän mukana ja ihon kosteuden tarve lisääntyy. Harvemmin näen, että yli nelikymppisellä olisi enää rasvainen iho vaan epätasapaino tekee epäpuhtauksia. Estrogeenin vähetessä iho automaattisesti alkaa ohentumaan ja kuivumaan. Kuivakin iho voi kiiltää ihan pelkkää kireyttä ja kuivuuttaan. Usein kyse on kuitenkin siitä, että ihon toiminta on niin epätasapainoinen ettei mikään meikki näytä hyvältä. Kun ihon pintaa oikein kuivatetaan väärällä puhdistuksella ja jätetään ilman kosteutusta ja suojaa alkaa iho lisäämään talineritystä suojakseen. Tali ei pääse kireistä ihohuokosista ulos vaan jää tulpaksi huokosen suulle ja siitä syntyy finnejä ja mustapäitä.

Hoitamattomalla iholla meikki ei pysy

Hyvälaatuinenkaan meikki ei näytä hyvältä, jos iho on paikoin hilseilevän kuiva ja toisesta kohtaa pukkaa finnejä. Järkevintä on hoitaa iho ensin kuntoon ja sitten vasta syyttää meikin huonoa laatua. Tietysti parasta olisi aloittaa kasvohoidolla ja hakea apua ammattinsa osaavalta kosmetologilta. Yksi ensimmäinen vinkki kotihoitotuotteisiin on ettei ne saa sisältää mineraalirasvoja eli vaseliinia, tai parafiinia. Vähänkin rasvaisuuteen taipuvainen iho kiiltää ja tukkiintuu varmasti, jos kotihoitotuotteet sisältävät mineraalirasvoja. Dermalogican tuotteissa näitä ei ole niin kuin ei myöskään ole hajusteita, tai väriaineita. Hyvin kosteutettu iho ei hilseile ja talin eritys alkaa vähenemään. Kuorinta puhdistaa huokoset ja irroittaa hilseilyn niin ettei huokoset enää tukkiinnu. Näkyvää tasapainoa saadaan jo 6-8 viikon hoidon jälkeen, kun ensin aloitetaan puhdistavalla kasvohoidolla. Kotihoidon ei tarvitse olla mutkikasta, koska samalla vaivalla laitetaan ihotyypin mukaisetkin tuotteet kuin ne sopimattomatkin aineet. Kosmetologit ovat ihonhoidon ammattilaisia ja heiltä kannattaa kysyä apua. Ei kukaan voi kaikkea keksiä itse ja siksi me ammattilaiset olemme olemassa, että voisimme asiakkaita auttaa.

13 kommenttia:

  1. Ihoni on mielestäni ihan hyvässä tasapainossa, mutta meikkiä en kyllä siltikään saa pysymään. Tai siis meikki kyllä pysyy muualla, mutta sulaa auttamattomasti nenänpielistä. Kuorinta ja kosteutus ovat ihonhoitoni kulmakivet ja ihoni kyllä tuntuu kimmoisalta ja pehmeältä. Siltikin nenänpielet rasvoittuvat ja saavat meikin sulamaan pois.

    VastaaPoista
  2. Silloin, kun ihotyyppi on hyvin rasvainen varsinkin nenän ympärys voi rasvoittua päivän mittaan, vaikka iho olisi kuinka hyvin hoidettu. Yleensä sekin rauhoittuu viisikymppisenä. YB:n riisipuuteri on siihen hyvä apu ja sitä voi lisätä päivän mittaan useammankin kerran

    Inkeri

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yritän suhtautua tähän positiivisesti, että ehkäpä tämä ihotyyppi ei sitten vanhempana rypisty niin paljoa, kun on niin rasvainen. Pidän sätkäpaperia käsilaukussa, sillä voi poistella kiiltoa ja sitten kevyesti puuteroida päälle.

      Poista
    2. Anonyymi14:28

      Loistava idea tuo sätkäpapare. Koita käyttää meikin alla kasvovoidetta, jossa on mineraaliaurinkosuoja. Itselläni iho pysyy mattana tällä konstilla koko päivän.

      Poista
  3. Aina voi lohduttautua sillä, että rasvoittuva iho vanhenee huomattavasti hitaammin. Siinä on yksi ihosolukerros enemmän kuin kuivassa ihossa ja se ei ohennu ja rypisty niin helposti.
    Tuo sätkäpaperi on vanha ja hyvä konsti ja kai vielä joku sätkiäkin tekee, niin paperia on myynnissä:) Paperilla painellaan kiilto pois ja sen jälkeen voi vielä puuteroida ihon uudestaan.

    Inkeri

    VastaaPoista
  4. Anonyymi17:30

    Mitkä olis vinkit hikoilevalle ulkotyöläiselle.
    Aurinkorasvaa spf50 käytän, nyt olen löytänyt jopa tahmaamattomia, joita voi päivällä lisätä - saamatta kaikkea pölyä tarttumaan ihonpintaan.

    Keksin kestovärjäyttää ripseni ja kulmakarvani. Värit pysyneet hyvin. Ripsissä on juuressa valkoinen juurikasvu ja näyttää vähän hassulta. Sukulaisteini kysyi, miten tuollaiset raidat saa ripsiin....

    Olisko tältä pohjalta heittää vinkkejä metsätyöläisen meikkiin?
    Ihon ainoa varsinainen ongelma on otsassa oleva pigmenttiläiskä (saan sen huvin alle piiloon), mutta muuten kai ei hikoilevalle ulos vesisateeseen/auringonpaisteeseen ja kaikkeen sille välille ole oikein mitään järkevää meikkiä?

    VastaaPoista
  5. Kestovärit on hyvä idea käyttää silloin, kun muut meikit eivät kovin hyvin pysy hikoillessa. Tuota valkoista rajaa hiukan ihmettelen, koska sellaista en ole koskaan nähnyt. Ripset kasvaa sen verran hitaasti ettei niihin tule mitään juurikasvua niin kuin hiukseen. Yleensä ripsien kestoväri kuluu pois huomaamatta noin 4-6 viikon sisällä. Kyse on ilmeisesti siitä ettei väriä ole laitettu kiinni ripsirajaan. Joka tapauksessa sellainen ei kuulu asiaan ja kysy syytä siihen, kun menet seuraavaan värjäykseen.

    Suosittelisin Youngbloodin jauhemaista meikkiä Natural Mineral Foundationia (65€). Se pysyy hyvin hikoillessakin ja sen suojaava vaikutus on hyvä kesät talvet.

    Inkeri

    VastaaPoista
  6. Olen itse tosi vaalea ja kaikki ihokarvani, ripset mukaanlukien, ovat vaaleita. Minulle ilmestyy kestovärjäyksen jälkeen vaaleita "raitoja" ripsirajaan sitä mukaa kun uusia ripsiä tulee näkyviin. Tämä johtuu ainakin minulla yksinkertaisesti siitä, että kontrasti värjättyjen, joskin jo haalistuneiden, ripsien ja uusien värjäämättömien ripsien välillä on niin suuri. Raidat saa piiloon nestemäisellä rajausvärillä tai harjaamalla ripsiväriä ylhäältä alas, eli ikään kuin väärään suuntaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jännä juttu etten ole koskaan työssäni törmännyt tähän. Tosin minulla käy vuodesta toiseen samat ihmiset ja vaikka teen monet kestovärjäykset päivässä ne on yleensä samoille ihmisille. Värjäykset tehdään 4-6 viikon välein ja ehkä tuota rajaa ei ehdi tulla. Tai sitten ripsien pitää olla todella vaaleat. Tosin epäilen edelleen onko väri laitettu tarpeeksi ripsien tyveen.

      Inkeri

      Poista
    2. Anonyymi08:27

      Juu olen todella valkoripsinen/kulmainen/hiuksinen...kaikki ovat luonnontilassa vehnäjauhonvärisiä...

      Ripsiini tuo "juurikasvu" tuli 6vko:n jälkeen ja sen saa tussilla piiloon (silmärajauksen jos tekee). Tosin seassa on myös uusia kokonaan valkoisia ripsiä.

      Eipä ollut värjäykset tehnyt hiusteneikkaajanikaan koskaan ennen nähnyt risien "juurikasvua".

      Ripset ja kulmat on vahvat ja yksittäiset karvat kasvaa pitkiksi. Itse leikkaan kynsisaksilla kulmakarvojen karvoja lyhyemmiksi. Nekin kasvaa oudon pitkiksi muuten.

      Poista
  7. Anonyymi22:17

    Suosittelen lämpimästi laadukasta puuteripaperia sätkäpaperin sijaan. Googlettamalla löytyy.

    Itseni entisenä rasvaihoisena ei ole tarvinnutkaan enää vuosiin käyttää sitä, joten olin unohtanut koko hyvän tuotteen.

    Leena

    VastaaPoista
  8. Anonyymi08:31

    Vielä tyhmä kysymys...voiko "Youngbloodin jauhemaista meikkiä Natural Mineral Foundationia (65€)" tuon päälle lisätä aurinkovoidetta?

    En tiedä onko se edes tarpeellista, mutta hikoillessa/vesisateessa aurinkorasva kuluu pois ja jos ei lisää aurinkovoidetta palan (jopa Suomen loppukesässä).

    Kävin vaklaamassa tuota verkkokaupan puolella ja tuo saattaisi olla iholleni hyvä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo Youngbloodin jauhemainen meikkivoide Natural Mineral Foundation on meikki ja sen päälle ei voi lisätä aurinkovoidetta, vaan ensin laitetaan aurinkovoide ja sen päälle tuo jauhemeikki.
      Myönnän, että on haasteellista löytää hyvä suojasysteemi ulkotöitä tehdessä. Sitä joutuu hiukan hakemaan mikä kenellekin on parasta ja millainen ihotyyppi on.
      Suosittelisin nyt tarjouksessa olevaa Pure Light sk 50 NYT 85€ (112€) päivävoidetta jossa on samassa viidenkympin aurinkosuoja. Se on hyvin ohutta ja hyvin imeytyvää ja suoja ei ainakaan kokonaan hikoile pois päivän aikana. Sen päälle, kun vielä laittaa jauhemeikin niin suojaavuus on erinomainen. Jauhemeikkiä voi lisätä päivän mittaan ja sekin parantaa suojaavuutta ja siinäkin on parinkympin aurinkosuoja.
      Kannattaa huomioida, että Dermalogican aurinkosuojatuotteet ovat maailman parhaita. Amerikassa aurinkosuojalliset tuotteet katsotaan lääkeaineiksi ja niillä on samat vaatimukset ja tutkimukset kuin lääkkeillä. Mikään eurooppalainen tuote ei ole niin korkealaatuinen.

      Inkeri

      Poista