keskiviikko 19. heinäkuuta 2017

Trump tuhoaa tasa-arvon

Seuraan suorastaan kauhulla miten Trump kohtelee ja puhuu naisista. Epävakautta hän luo presidenttinä kaikin tavoin muutenkin, mutta tasa-arvoa hän vähentää kaikessa tekemisessään. Hän edustaa menneisyyden miesmallia joiden luulin jo kuolleen sukupuuttoon.

Nainen on vain koriste

Jo näin lyhyenä valtakautenaan Trump on tuonut selvästi esille, että hänelle nainen on vain koriste-esine ja miehensä jatke. Viime viikkoisella Ranskan vierailulla hän möläytti Brigitte Macronille kuinka hyvässä kunnossa nainen on. Miksi hän ei kehunut Angela Merkelin puolison ulkomuotoa? Mikään ei niin nopeasti pudota naisen arvoa maanrakoon kuin kommentti hänen ulkonäöstään silloin, kun puhuttavana on vakavia asioita. Ihmettelen etteikö Melania Trump ole pystynyt suitsimaan miehensä möhläyksiä. Jos minun mieheni kyläreissulla täräyttäisi noin alentavia kommentteja emännästä kertoisin kyllä kotona etten noita puheita hyväksy. Ilmeisesti Melania ei uskalla, tai välitä vaikuttaa miehensä käytökseen. 

Vääristynyt naiskuva

Eniten olen huolissani siitä millaisen naisen mallin nuoret naiset saavat tästä käytöksestä. Maailman valtaa pitävät USA:n politiikot presidentti etunenässä antaa mallin siitä, että naisen paikka on miehensä takana sipsuttelemassa huikean korkeilla piikkareilla. Koin suorastaan puristusta sydämessäni, kun pari päivää presidentiksi valitsemisen jälkeen Trump allekirjoitti uutta aborttilakia ja tapahtuman valokuvassa oli kööri seitsemänkymppisiä miehiä jotka olivat päätöksen tehneet. Voiko enää suurempaa takapakkia tulla, kun naisen vartalostakin jo määrää pelkästään eläkeiän ylittäneet miehet. Nykypäivänä nuoret naiset ovat entistä enemmän hukassa mahdottomien ulkoisten vaatimusten edessä. Siihen, kun vielä lisätään itse presidentin malli ulkonäön merkityksestä niin siinä ei hyvää tarkoittavat neuvot auta. Oma pitkä kokemukseni ulkonäköasioista antaa minulle perspektiiviä nähdä ulkonäön ja tasa-arvon yhteisvaikutuksia. Sen voin sanoa, että mitä enemmän naisen ulkonäölle annetaan merkitystä sitä heikommaksi tasa-arvo ja naisen asema menee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti