tiistai 8. elokuuta 2017

Kaikkia ihon virheellisyyksiä ei voi poistaa

Lehtikuvissa olevaa täydellisen sileää ja tasaista ihoa ei ole olemassakaan, vaan se saadaan aikaan kuvan käsittelyllä. Ihossa on aina jonkin verran näkyvillä huokosia, verisuonia ja värimuutoksia. Tulehtuneista finneistä voi jäädä arven tapainen jälki muutamaksi kuukaudeksikin. Tulehtunut ihon kohta pigmentoituu ja vaikka itse tulehdus on poissa jää tumma pigmenttiläiskä näkyviin. Kaikkia näitä voi ja kannattaa peittää meikillä.

Ihohuokoset kuuluu ihoon

Iho on täynnä huokosia jossa on hikirauhanen, talirauhanen ja karvaisella alueella myös karvatuppi. Kuivalla iholla huokoset ovat pienet ja talirauhanen on pieni. Vanhemmiten kuivaihoisella tuo talirauhanen surkastuu kokonaan toimimattomaksi. Rasvaisella iholla on suuremmat huokoset ja talirauhanen on suuri ja se toimii voimallisesti. Mustapäitä huokosiin syntyy, kun talirauhasen erittämä tali tummuu joutuessaan hapen kanssa tekemisiin. Itsessään ihotali on vaalean kellertävää. Ihohuokoset voi myös tummua, vaikka niissä ei varsinaista talia olekaan. Usein nenässä, tai poskipäillä huokoset saattaa tummua, koska huokosen seinämissä on minimaallinen kerros talia joka on tummunut. Puristamalla näistä huokosista ei tule mitään ulos ja sitä ei missään tapauksessa kannata tehdä. Ohuella ja vaalealla iholla saattaa näkyä pieniä yksittäisiä hiusverisuonia eikä kysymys aina ole couperosasta. Tällaiset pienet ihovirheet kannattaa peittää, jos ne vaivaa itseä. Kukaan toinenhan ei tällaisiin pikkujuttuihin kiinnitä huomiota. Usein itsekin ne nähdään vaan suurentavan peilin avulla, mutta niitä ei kannata alkaa tarkkailemaan. Jonkin verran huokosten tummuvaan taliin voi vaikuttaa säännöllisellä kuorinnalla esimerkiksi Daily Microfoliantilla (76€). Hyvä peittävä ja tasoittava tuote on Dermalogican Hydrablur Primer (82€) joka supistaa huokosia ja hiukan tasoittaa ihon väriä. 

Kesällä iho kirjavoituu

Näin loppukesällä lähes kaikkien iho on lievästi kirjava, jos sitä katsoo suurentavalla peilillä. Lähes kaikki saavat sen verran uv-säteilyä, että se ehtii paikoin tummentamaan pigmenttiä. Jopa puolen tunnin aurinkoannos saa aikaan pigmentin tummumisen. Pigmenttiläiskien syntyyn vaikuttaa aina myös hormoonit ja siksi yli nelikymppisten vähentynyt estrogeenin eritys yhdessä uv-säteilyn kanssa kirjavoittaa ihon todella nopeasti. Myös raskausaikana ja imettäessä pigmenttiläiskiä syntyy herkemmin ja saman tekee hormoonikierukka. Tämä lievä ihon kirjavuus on ihan luonnollista ja siitä ei kannata tehdä suurta numeroa. Itseään liikaa tarkkailemalla helposti tekee kärpäsestä härkäsen. Dermalogican SkinPerfect Primer sk30 (82€) on helppo tuote tasoittamaan ihon pikkuvirheitä ja kuitenkin iho näyttää luonnolliselta. Naisten lehdet ovat täynnä näitä kuvan kauniita mallityttöjä ja heillä on täydellinen iho, mutta todellisuudessahan näin ei ole. Nuorille tytöille tämä kuitenkin luo paineita ja itsekin pyritään liialliseen täydellisyyteen. Sitten tulee pettymys ellei tähän päästäkään. Minä pidän nykyhetken ulkonäköpaineita aivan hirvittävinä. Mikään muu kuin täydellisyys ei kelpaa ja sitä hartaan keinolla millä hyvänsä. Jokainen meistä joutuu hyväksymään itsensä epätäydellisenä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti