torstai 14. syyskuuta 2017

Pimeää Kauppaa tehdään taas 29.9

Hämeenlinnan keskustan liikkeissä kaksi kertaa vuodessa pidettävä Pimeän Kaupan ilta on saanut aivan yllättävän suuren suosion. Se on järjestetty jo toistakymmentäkertaa ja aina kaupungin keskusta kuhisee ihmisiä. Nyt jo Kaupunkikeskustayhdistys ilmoitti, että kevään tapahtuma on 23.2-18. Tapahtuman vetää Kaupunkikeskusta ry:n toiminnanjohtaja Sari Hagemeier ja kiitokset onnistuneesta ideasta kuuluu hänelle.

Pimeän Kaupan iltaa osataan jo odottaa

Meiltä asiakkaat ovat kyselleet Pimeän Kaupan iltaa jo elokuun alusta asti ja ei tulisi mieleenikään jäädä tapahtumasta pois. Nämä kaksi tapahtumaa sanelee myös lomani, koska tapahtuma vaatii minulta työtä pari viikkoa ennen tapahtumaa ja saman verran sen jälkeen. Mitenkään helpolla tuo meillä hyvin onnistunut Pimeän Kaupan tapahtuma ei tule, mutta eihän se ole tarkoituskaan. Jotain saadakseen pitää sen eteen tehdä työtä. Itseäni ärsyttää, kun moni muu kosmetologi ja kampaaja ihmettelee ettei heidän kannata tapahtumaan osallistua ettei heillä ketään käy. Ei varmaan käykään, jos kädet ristissä odottelee eikä tee tapahtuman eteen jotain mikä asiakkaita kiinnostaa. Meidän asiakkaita kiinnostaa hyvät tarjoukset ja koska kyse on kaupallisesta tapahtumasta alennukset kuuluu asiaan. 

Tykkään käydä kauppaa

Nyt aloitin neuvottelut maahantuojien kanssa jo heinäkuun lopulla. Tarkoitus on edetä samalla kaavalla kuin aikaisemminkin, mutta siihen pääseminen vaatii monen pienen yksityiskohdan säätämistä. Itsekseni en kokonaisalennuksia pystyisi antamaan, koska se tekisi tappiota vaan tarvitsen  maahantuojilta alennuksia minulle päin. Yleensä kokonaisuus selviää aikaisintaan viikkoa ennen tapahtumaa. Mainostilat on varattu ja pohjat on tehty ajoissa, mutta lopulliset asiat selviää viime tipassa. Meillä on yleensä ollut hyvä matkakokopakkaus lahjaksi yli 100€ ostoksista, mutta sen sisältöön en juurikaan pysty vaikuttamaan. Joskus minulta pyydetään, että vaihtaisin lahjapakkauksen joihinkin muihin tuotteisiin, mutta sitä en voi tehdä. Matkakokoja on saatavilla vain tietyistä tuotteista ja ne riippuu siitä mitä kampanjoita Dermalogican pääkonttori Los Angelesissa on suunnitellut. Yleensä on myös niin, että uutuustuotteet jää tarjousten ulkopuolelle. En usko, että Nightly Lip Treatment tulee tarjoukseen eikä takuulla sillä viikolla myyntiin tuleva Precleanse Balm ole tarjouksessa. Minua tämä tinkiminen ja suunnittelu virkistää ja viime hetken kiire tuo positiivista stressiä. Laskeminen on minusta kivaa ja jos onnistun laskemaan oikein tapahtumaan on tyytyväisiä sekä minä, että asiakkaat. Toisaalta, jos asiakkaat ovat tyytyväisiä se tuo tyytyväisyyttä automaattisesti minulle. 

5 kommenttia:

  1. Anonyymi15:21

    Laitetaanko yleensä ensin aurinkovoide vai kosteusvoide (active moisture)?
    Rekisteröin vasta myöhemmin kuulemani ja nyt pähkäilen kumpi ensin. Tähän asti oon yleensä laittanut ensin kosteusvoiteen ja sen päälle aurinkovoiteen.

    En nyt tiä onko tällä merkitystä, mutta jäi vaivaamaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ensin laitetaan kosteusvoide ja sen päälle aurinkosuojavoide. Niillä voiteilla on ihan oma merkityksensä joten kannattaa pitää tätä järjestystä. Ei se tietysti mikään vakava virhe ole jos joskus menee päinvastoinkin.
      Kosteusvoide imeytyy ihokudoksiin ja se laitetaan alle. Aurinkosuoja taas torjuu ulkoapäin tulevaa säteilyä ja se tulee päällimmäiseksi.

      Inkeri

      Poista
  2. TIEDOKSI: Nyt meille tuli uusi erä Special Cleansing Geliä 500ml eli nyt nuo Tähtitarjoustuotteet ovat saatavilla. Tänään to 14.9 liike suljetaan klo 17.00, koska lähdemme Marin kanssa Hämeenlinnan Seudun Yrittäjänaisten retkelle katsomaan Catsmusikaalia.
    Tervetuloa taas perjantaina ostoksille!

    VastaaPoista
  3. Anonyymi15:18

    Onko Dermalogican shampoo ja hoitoaine myytävänä verkkokaupassa ollenkaan kun en niitä sieltä löytänyt?

    VastaaPoista
  4. Poistimme shampoon ja hoitoaineen verkkokaupasta alkuviikosta. Dermalogica lopettaa joitakin tuotteita ettei sarjan perusvarasto paisu liian suureksi. Osa poistuu kokonaan ja osa jää vain USA:n myyntiin. Valitettavasti tuo shampoo ja hoitoaine ovat poistettujen listalla, vaikka ne meillä ovat suosittuja. Niitä on vielä saatavilla ja voimme kyllä ne lähettää ellet pääse paikan päälle. Poistimme ne heti verkkokaupasta, kun emme yhtään tiedä miten kauan niitä maahantuojan varastossa riittää.
    Nämä tuotelopetukset ovat pakollisia ihan taloudellisista syistä. Kauneushoitoloille tulee kalliiksi pitää liian laajaa perusvarastoa ja valitettavasti siinä lopetetaan muutama suomalaisten lempituote.

    Inkeri

    VastaaPoista