perjantai 15. syyskuuta 2017

Sateen vaikutukset ihoon

Tämä syksy on ollut ihan onnettoman sateinen. Puhun siitä usein asiakkaiden kanssa jotka ovat maanviljelijöitä näistä ympäristökunnista. Oma maanviljelykseni on ensimmäistä vuotta vuorattuna joten ihan omakohtaista tämä säätilan seuraaminen ei enää ole. Siitä ei kuitenkaan pääse varmaan koskaan eroon, että seuraan jatkuvasti mitä kulloinenkin säätila merkitsee maatalouden kannalta.


Onko sadevesi puhdasta?

Mitään virallisia tutkimustuloksia en ole sadevedestä nähnyt, mutta voisin kuvitella siinä olevan, vaikka mitä myrkkyjä ja likaa. En usko, että sadevesi iholle valumassa tekee mitään hyvää, vaikka se olisikin pelkkää puhdasta vettä ainakin se huuhtelee ihon omaa kosteutta pois samalla tavoin kuin suihkussa seisominen. Näin lämpimällä säällä kevyt tihusade tuntuu jotenkin hyvältä iholla ja pitäähän se sisäilman kosteusprosentinkin hyvänä. Pahinta on, jos on ihan kunnon sateessa ulkona ja pyyhkii moneen kertaan vettä pois iholta. Silloin suuri vesimäärä ja pyyhkiminen vie iholta hoitoaineet ja oman suojamekanismin. Suosittelisin suojavoiteeksi Barrier Repairia (62€) joka suojaa ihoa kaikelta ulkoiselta rasitukselta. Mielestäni kasvot kannattaa pestä ja kosteuttaa, kun tulee sisälle oikein kunnon vesisateen jälkeen. Iho kuivuu ja kiristyy sisällä olessa, kun siitä on oma kosteus huuhtoutunut pois.

Meikki suojaa ihoa

Meikki on erinomainen suojaava tekijä iholla. Sateellakin meikkivoide ja meikinpohjustusvoiteet suojaavat sadevedeltä. Ne tekevät iholle vettä hylkivän pinnan eivätkä päästä vettä ihon pintaan saakka. Tosin rankkaa ja pitkällistä sadetta nekään ei estä vaan huuhtoutuvat pois. Ulkotöitätekeville jatkuva sateessa olo on rasite iholle, niin kuin kaikki tuuli, lämmönvaihtelut, aurinko ja pakkanen. Nythän syksyinen sade on ollut ihanan lämmintä, mutta lokakuussa viimeistään sadevesi ja ilma lähentelee nollaa ja se ei tee iholle hyvää. Kova kylmä tuuli kostealle iholle on todella rankka kokemus ja altistaa ihon ohentumiselle, kuivumiselle ja couperosalle. Viimeistään siinä vaiheessa syksyä iho pitäisi suojata hyvin. Hydrablur Primer (82€) on väritön meikinpohjustusvoide joka sitoo ihon omaa kosteutta ja se on hyvä apu suojaamaan syksyn säiltä ulkotyöntekijöitä ja ulkoliikuntaa harrastavia. Kannattaa myös muistaa, että silloin, kun iho rasittuu päivällä erityisen paljon pitää yöksi olla hyvin hoitavia ja ravitsevia tuotteita. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti