tiistai 19. syyskuuta 2017

Ulkonäkö on kokonaisuus

Huomaan työssäni selvästi, että nuorten naisten suhde ulkonäköönsä on muuttumassa. Vaatimukset omaa ulkonäköä kohtaan ovat valtaisat ja mitään epäkohtia ei haluta hyväksyä. Ihan kuin tytöt uskoisivat, että lehtikuvien ja muotivideoiden naiset ovat oikeasti niin täydellisiä, kun näyttää. Lehtikuvat käsitellään eikä kuvien iholla ole mitään tekemistä totuuden kanssa. Kaunis iho ei ole meikin, tai ihonhoidon seurausta, vaan kuvan käsittelijä on ollut taitava.

Iho on aina epätäydellinen

Iho on ihmisen suurin elin ja sillä on useita tärkeitä toimintoja. Ihon kauneuskäsitykset ovat nykyihmisten keksintöä ja iholla on ihan muu tarkoitus kuin olla kaunis. Iho on elimistön lämmönsäätelijä ja yksi aineenvaihdunnan osa. Se on myös tuntoelin joka aistii kosketuksen, kivun, kylmän ja kuuman. Tärkeä ominaisuus on myös ihon tehtävä uv-suojana ja ylipäätään suojamekanismina ulkoisia rasitteita vastaan. Nämä asiat toimii jatkuvasti ihossa ja ne aiheuttavat muutoksia ihon ulkonäköön koko ajan. Ihohuokoset haihduttavat hikeä ja talia ja välillä ne ovat suurentuneemmat kuin yleensä. Näppyjä syntyy ihon eri osiin monista eri syistä ja kaikkia ei aina voi hoitaa. Joidenkin ihoon kuuluu näppyjen syntyminen silloin tällöin ja ne voi peittää meikillä.

Ihon jatkuva tarkkailu ei ole hyvä asia

Olen myös työssäni huomannut, että entistä enemmän on ihmisiä jotka jatkuvasti tarkkailevat omaa ulkonäköään. Pienikin muutos ihossa halutaan selvittää ja aina pitäisi joku hoitoaine asiaan löytyä. Meillä Suomessa nämä vuodenaikojen vaihtumiset aiheuttavat iholle muutoksia. Tässä vaiheessa iho on paikoitellen kuiva ja hilseileväkin ja sitä voi tasapainottaa kasvohoidolla ja kosteuden ja kuorinnan lisäämisellä. Senkin olen huomannut, että aikaisempaa enemmän joku yksittäinen kohta kasvoista otetaan seurannan alle eikä nähdä kokonaisuutta. Ongelmana voi olla leuka, poskipäät tai nenä ja ollaan jopa valmiita hoitamaan joka kohtaa erilailla. Sitä en enää pidä järkevänä, että eri kasvojen kohtiin laitetaan eri aineita. Kyllähän verenkierto ja aineenvaihdunta ne sekoittaa. Se on ymmärrettävää, että kasvojen rasvaisemmalle keskiosalle käytetään eri naamiota, tai tehoainetta kuin kuivemmille reunaosille. Siinä en näe ideaa, että kolmea neljääkin eri kasvojen kohtaa hoidetaan eri aineilla. Kannattaa myös muistaa, että meikki on ihon kaunistaja ja viimeinen silaus. Iho ei todellakaan ole luonnostaan täydellisen sileä ja tasainen. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti