tiistai 7. joulukuuta 2010

Ihonhoito on kivaa

Ihon hoitoa ei pidä ottaa liian vakavasti. Ihon hoitaminen pitää olla kivaa, itsensä hellimistä, terveydestä ja hyvinvoinnista huolehtimista.

Median luomat paineet tekee hyvästä asiasta pakkopullaa. Naisia syyllistetään naistenlehdissä ihan urakalla, mitä kaikkea pitäisi tehdä. Jos kaikki ne temput mitä lehdissä neuvotaan tekisin, niin en aamuisin ikinä kerkiäisi töihin. Joskus kuulen myös uusilta asiakkailtani, että joku kollegani on moittinut heitä huonosta hoidosta ja liian vähäisistä kasvohoidoista. Sellaista ei tarvitse kuunnella. Ihonhoito on niin yksilöllinen asia, ettei kukaan voi neuvoa yhtä ainoaa oikeaa tapaa hoitaa itseään. Ainakaan ihonhoidon ei pidä aiheuttaa stressiä.

Elämässä on myös erilaisia vaiheita, joskus on aikaa ja innostusta hoitaa perusteellisesti, joskus kaikista välttämättömin riittää. Eikä missään nimessä kaikkien naisten tarvitse käyttää meikkiä. Se jos mikä on makuasia ja ihan ihmisen itsensä päätettävissä. Eikä meikkaamisesta tai meikkaamattomuudesta pidä päätellä ihmisestä yhtään sen enempää. Ihon terveyden kannalta välttämätöntä on hellävarainen puhdistus ja kosteutus. Toisaalta ei vie paljon enempää aikaa, jos laittaa vähän muutakin. Samalla vaivalla laittaa ihollensa sopivaa tuotetta kuin sopimatontakin. Kun hoito on vähäistä, silloin suuri merkitys on sillä, että aineet on ihotyypille sopivat.

Ihonhoito ei siis ole ryppyotsaista puuhaa vaan kiva tapa parantaa omaa hyvinvointiaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti