torstai 2. joulukuuta 2010

Karvan verran vanhempi

Ihokarvat on monen keski-ikäisen naisen ongelma. Karvat alkavat kasvaa leukaan ja ylähuuleen joskus ihan parran tavoin ja kulmakarvat tuuhenee. Tämä on ihan elimistön normaali reaktio kun estrogeeni vähenee ja mies sukuhormoni toimii kuitenkin. Yleensä gynekologi ei paljon ota tähän kantaa koska se on ihan normaalia. Ainoastaan hirsutismi eli liikakarvoitus on sairaustila mikä tekee karvaisuutta. Se on todella harvinaista, olen 30-vuoden työurani aikana nähnyt ainoastaan 2 tapausta.


Kiusallista tämä karvoitus kuitenkin on. Ja myös ongelmallista kosmetologeille. Vuosien aikana olen nähnyt monia menetelmiä joiden tehoa vannotaan ja vakuutetaan. Niitä käytetään pari vuotta ja huomataan, että se karva on kuitenkin sisukkaampi. Meidän hoitolassa ei ole mitään muuta konstia kuin perinteinen lämmin vahalla poisto. Tämä on ainoa konsti millä karvat pysyy poissa noin kuukauden verran ja joka ei takuulla lisää karvan kasvua eikä muutenkaan ole vahingollista. En usko mihinkääm valoimpulssi hoitoihin tai muihin vimpaimiin. Kuitenkin sitkeällä nyppimisellä ja vahapoistoilla pääsee pikku hiljaa karvojen herraksi, mutta se vaatii vaivaa ja sitkeyttä.

Tämä on niitä asioita joissa on parempi myöntää ettei meillä kosmetologeilla ole mitään varmasti tehokasta konstia. Joskus on paljon parempi myöntää ettei pysty ihmeitä tekemään kuin tarjota jotain "vippaskonsteja" joihin asiakas vaan pettyy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti