tiistai 15. helmikuuta 2011

Kokovartalo rakkautta

Taas kerran tuli todistettua, kuinka sekstinen maa Suomi on. Keskon johtaja sanoi Mari Kiviniemeä kokovartaloministeriksi, ja se kuvaa hyvin sitä ajattelu tapaa mikä naisiin kohdistuu. Eipä ole Lipposen tai Vanhasen vartaloihin kiinnitetty huomiota. Nainen kuitenkin pääministerinäkin alennetaan vartaloineen arvostelun kohteeksi.

Kun yksi suomen johtotason miehistä möläyttää tällaista suustaan julkisesti, ja pitää itse sitä huumorina, niin mitä liikkuu sitten keskiverto miesten päässä. Ja kaikki se mitä siellä päässä liikkuu vaikuttaa meidän työelämään, perhesuhteisiin ja naisen asemaan ylipäätään. Meillä on vielä todella paljon tekemistä asenteista, että pääsemme edes lähelle todellista tasa-arvoa.

Tämä kirjoitukseni otsikko taas tulee siitä, että olen sanonut rakkaiden kissojemme osoittavan kokovartalo rakkautta. Ei riitä, että ne vähän pyyhkivät jalkoja ja hyrisevät kotiin tullessani. En ehdi takkia riisua kun jaloissani keikutaan, ja heitetään suorastaan kuperkeikkaa. Koko vartaloa kieputetaan moneen asentoon, kun on niin kertakaikkisen ihanaa kun äiskä tulee kotiin. Sellainen kotiintulo vastaanotto saa tasa-arvot ja muut ärsyttävät jutut unohtumaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti