maanantai 14. helmikuuta 2011

Pakkanen rasittaa acne ihoakin

Talvi on todella rankkaa myös rasvaiselle acne iholle. Vaikka kuiva iho kärsii pakkasen kuivattavasta vaikutuksesta eniten, niin myös acne iho voi kuivua. Tulehtunut, paljon märkäisiä finnejä puskeva iho on erittäin arka kylmälle. Usein se aistii palelua paljon pahemmin kuin kuiva iho. Acne ihoon tulee myös helposti couperosaa ja katkenneita pintaverisuonia kylmän ulkoilman vaikutuksesta.

Kun acne ihon pinta talvella kuivuu, iho alkaa hilseillä ja huokoset tukkiintuu entistä pahemmin. Kun hilseilevä iho tukkii huokosen suut, ja iho kuitenkin koko ajan erittää talia, tulee entistä enemmän finnejä. Talvella acne ihoa pitää hoitaa todella hyvin, koska on aina muistettava, että jokaisesta tulehtuneesta finnistä saattaa jäädä arpi lopuksi ikää.  Ihonpuhdistus on hyvä tehdä säännöllisesti noin 3-6 viikon välein.

Kotihoidossa kuorinta ja kosteutus on erittäin tärkeitä. Esimerkiksi päivittäiseen hellävaraiseen kuorintaan sopii Daily microfoliant joka estää huokosten tukkeutumista. Pari kertaa viikossa on hyvä käyttää tehokkaampaa kuorintaa, Multivitamin Thermofoliant on hyvä sulattamaan mustapäitä ja talitulppia. Ohueksi kosteusvoiteeksi sopii Oil control lotion, tai nyt tarjouksessa oleva Sheer Tint redness relieff ( nyt 49 € norm. 65 €). Redness relieff  ehkäisee myös punoittelua ja couperosan syntymistä. Kysy lisää neuvoja soittamalla meille hoitolaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti