tiistai 8. maaliskuuta 2011

Restylaneakin kopioidaan

Restylane on täyteaine jota ruiskutetaan esimerkiksi suunympärysryppyihin. Tuote on ollut jo pitkään markkinoilla ja yleensä terveydenhuoltohenkilöstön käytössä. Kosmetologillahan ei ole pistämisoikeutta, eli me emme ruiskuttele mitään ihon alle.

Valvira on vuoden 2010 aikana lähettänyt meillekin ainakin kaksi kirjettä, joissa varoitetaan markkinoille tulleesta Restylanesta. Suomen tullihan teki 2009 suuren takavarikon Restylanesta ja Botoxista, mutta kuitenkin myyntiin on kopiotuotteita päässyt.

En ole aiemmin oikein ymmärtänytkään miten suuri bisnes on kauneudenhoitoon tarkoitetut täyteaineet ja lääkeaineet. Tietysti Restylane ja Botox on todella kalliita aineita, ja niitä pitää pistää yhä uudestaan ja uudestaan. Yksi Botox ruiske maksaa noin 400-500 euroa. Minun on vaikea uskoa, että suomalaisten lääkärien moraali olisi niin huono, että he käyttäisivät pimeiltä markkinoilta ostettuja aineita. Jonkunhan kuitenkin niitä pitää ostaa, että niitä kannattaa yrittää salakuljettaa Suomeen. Tuskin Valvirakaan varoittelisi jos markkinoilla olisi vaan muutama pullo, eli uskoisin määrien olevan suuria.

Kuluttaja on aika huonossa asemassa, kun lähtee valitsemaan itselleen paikkaa ja tekijää kuka tekisi plastiikkakirurgisen leikkauksen, ja kuka piikittäisi Botoxia. Minullekin on nyt vasta valjennut kuinka suuri riski kauneuskirurgiassa on tulla huijatuksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti