maanantai 14. maaliskuuta 2011

Veden juonti ei auta ihon kuivumiseen

Joskus asiakkaat kysyvät, johtuuko heidän ihon kuivuus liian vähäisestä juomisesta. Tai kun minä kerron ihon olevan kuivan, he lupaavat lisätä veden juontia.

Tämä on täysin väärä käsitys. Tietysti riittävä juominen on hyvästä, mutta sillä ei ole merkitystä ihoon kuivuuteen nähden. Ei juodun veden määrä muuta ihotyyppiä. Ihon kuivuuden aiheutaa, periytyvän ihotyypin lisäksi, ulkoiset tekijät. Meidän kuiva talvi ilmasto, ja sisälämmitys haihduttaa ihosta kaiken kosteuden. Väärät hoitotuotteet, ja liika peseminen myös kuivattaa ihoa. Tietysti myös ikääntyminen, ja siihen liittyvä estrogenin vähentyminen ohentaa ja kuivattaa ihoa. Näihin asioihin ei veden juonnilla ole mitään vaikutusta.

Ihon kuivuuteen tarvitaan oikeat ihonhoitotavat, ja oikeanlaiset hoitotuotteet. Jos pakkasilma kuivattaa, pitää pakkasilman vaikutuksia vähentää, ja siihen auttaa oikeat hoitotuotteet. Olisi ehkä vaivattomampaa hörpätä lasillinen vettä, mutta ei tuo voiteen sipaisukaan niin suuri juttu ole. Kun kääntyy ongelmineen asiantuntijan puoleen, ja saa heti oikeat hoito-ohjeet, ei ihonhoito ole ollenkaan työlästä ja tuloksia syntyy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti