tiistai 12. huhtikuuta 2011

Stressi näkyy ihossa

Aika usein kuulen asiakkailta, miten outoja oireita ihoon tulee, ihan yht'äkkiä, ilman näkyvää syytä. Kun tilannetta aletaan selvitellä, niin päädytään siihen, että kysymys on stressistä.

Kokemuksen kautta olen huomannut, että iho reagoi stressiin todella helposti. Jo siinä vaiheessa, kun ihminen ei itse vielä huomaa stressiä, niin iho alkaa reagoida. Vasta paljon myöhemmin tulee vatsavaivat, migreeni ja muut stressivaivat. Mitään yhtenäistä tapaa iholla ei ole reagoida stressiin, oireet voivat oola mitä vaan. Jos on rasvainen iho, helpoiten se rasvoittuu lisää, ja finnejä syntyy valtavasti. Jos taas ihotyyppi on kuiva, tulee helpoiten kuivia kutisevia läiskiä, ja punoitusta.

Stressin syy saattaa olla hyvin vähäinen. Yleensä kiire, ja elämänmuutokset näkyy ihossa. Vaikka muutos on ihan onnellinenkin, vaikka uusi työpaikka tai naimisiin meno, iho saattaa reagoida.

Kotikonstein stressaatunutta ihoa on vaikea rauhoittaa, joka tilanne vaatii niin omanlaisensa hoidon. Yleensä helpoiten pääsee, kun varaa ajan kasvohoitoon, ja yhdessä mietitään tilanteen mukainen hoito-ohjelma.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti