lauantai 21. toukokuuta 2011

Kosmetiikan säilyvyys

Hyvin usein meiltä kysytään, miten pitkään joku voide säilyy, tai miten se tulee säilyttää. Dermalogican tuotteet säilyvät erittäin hyvin, vaikka niiden varsinainen säilöntäainepitoisuus on pieni. Yksi syy on luonnolliset säilöntäaineet raaka-aineissa, ja toinen on se, että purkit ja pakkaukset parantavat säilyvyyttä, eivätkä ole pelkästään koristeita.

On aika normaalia, että esimerkiksi voide säilyy hyvänä reilusti yli pari vuotta avaamisen jälkeen. Jos voidetta on vain pieni tippa jäljellä, se saattaa pilaantua nopeastikin, koska silloin tuubissa on jo paljon ilmaa. Siis pientä määrää voidetta ei kannata jättää tuubiin odottamaan.

Jos kuitenkin epäilee, että tuote on ehtinyt jo pilaantua, sen huomaa parhaiten tuotteen hajusta. Yleensä hajusta tulee eltaantuneen tunkkainen, ja selvästi erilainen kuin priima tuote oli. Mitään vaaraa ei tällaisen tuotteen käytöstä yleensä kuitenkaan ole. Kuitenkaan tahallaan ei kannata käyttää selvästi pilaantunutta tuotetta, koska sen vaikutus ei enää vastaa tarkoitusta.

Kosmetiikka säilyy parhaiten huoneenlämmössä noin 17-23 asteessa. On parempi säilyttää tuoteet pimeässä kaapissa, kuin voimakkaassa suorassa valossa, tai auringossa. Jääkaapissa kosmetiikkaa ei tule säilyttää, tämä on vanhentunut käsitys. Kosmetiikan säilöntäaineet on tehty parhaiten toimimaan huoneenlämmössä, ja jääkaappin viileys vain heikentää kosmetiikan laatua.

Joskus minulta kysytään onko tuote seisonut meidän hyllyssä jo kauan. Se on ihan aiheellinen kysymys, koska on suuri vaara saada vanhentunutta tavaraa liikkeestä missä varaston kiertonopeus on huono. Meidän kohdalta voin tähän vastata, että meillä varaston kiertonopeus on oman allamme huippu. Keskimäärin tuote seisoo meillä hyllyssä yhden viikon. Yleisesti kosmetiikan lasketaan seisovan kauppiaalla noin kolme kuukautta, ja se on vielä ihan hyvä aika. Voin siis ylpeydellä sanoa, että meillä ei taatusti saa koskaan vanhentunutta tavaraa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti