sunnuntai 12. kesäkuuta 2011

Opiskelu kannattaa

Olin taas loppuviikosta Suomen Yrittäjäopiston koulutuspäivässä, tämän yrittämisen erikoisammattitutkinnon merkeissä. Päivä oli tosi kiva, en muistanutkaan miten paljon nautin, kun opin uusia asioita. Porukka on oikein mukava, ja nyt paikalla oli 12 yrittäjää, niin ehdittiin mukavasti keskustelemaankin, kaikki sai suun vuoron.

Suosittelen lämpimästi toisillekin yrittäjille lähtemään jatkokoulutuksiin. Alkuun ehkä tuntuu, että mitä sitä nyt enää voi yrittämisestä oppia, kun on sitä vuosikymmeniä tehnyt. Mutta kyllä sitä todellakin oppii. Se, että pysähtyy miettimään tekemisiään on joskus paljon tärkeämpää, kuin itse tekeminen. Omaa liiketoimintaansa on syytä pysähtyä ajattelemaan ainakin kerran, pari vuodessa.

Itselleni tämän tutkinnon päämäärä on parantaa asiakaspalvelua mahdollisimman paljon. Luoda asiakaskortisto sellaiselle pohjalle, että sieltä on helppo löytää tietoja. Tästä hyötyy asiakas, ja myös me. Meidän hoitolassamme on erittäin hyvä asiakaspohja, ja he todella ansaitsevat parhaan mahdollisen palvelun. Ei riitä, että osaan kosmetologin ammatin hyvin, vaan he ansaitsevat kaiken mahdollisen lisäarvon mitä voin asikaspalvelun puitteissa luoda.

Yrittäjäkollegoiden kanssa on tosi kiva keskustella ja pohtia asioita. Koin itse, että selvästi toiset halusivat auttaa, ja antaa ehdotuksia kun tuli keskusteluun minun yritykseni. Niinhän itsekin teen, on todella mielenkiintoista miettiä toisten yrityksiä. On niin helppo keksiä monta hyvää juttua toisen yritykseen, kun ei itse tarvitse niitä toteuttaa. Kun asioita miettii täysin ulkopuolisena, niin voi tulla ihan todella hyviä ehdotuksia, mitä yrittäjä itse ei enää näe.

Joskus kuulen, että mitä ihmettä kosmetologiyrittäjä muka oppii, jos muu yrittäjäporukka on metallifirmoja, rakennusfirmoja, tai vaikka matkailuyrittäjiä. Voin sanoa, että siitä vasta oppii, melkein enemmän kuin oman ammattikuntansa kanssa. Firman pyörittämisen perusteet on joka allalla samat, hiukan kun käyttää luovuutta, on monia asioita mitä voi soveltaa firmaan kuin firmaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti