tiistai 28. kesäkuuta 2011

Ruoka-aineiden vaikutus ihoon

Ruoka-aineiden vaikutus on aika vähäinen ihonhoidossa. Jos ihminen syö tavallista ruokaa, ja voi hyvin, niin ihokin voi hyvin. Mitään ihon ongelmia ei voi korjata ruokavaliolla.

Usein ihon rasvoittumisesta syytetään liian rasvaista ruokaa. Rasvainen iho johtuu periytyvästä ihotyypistä, ja sitä ei millään pysty muuttamaan. Rasvaisten ruokien välttäminen saattaa joillakin henkilöillä hiukan parantaa tilannetta, muttei välttämättä. Jotkut sanovat, että suklaa, tai juustot näkyvät heti ihossa finneinä. Sekin on hyvin yksilöllistä, jos on tämän yhteyden todennut kannattaa rasvoja tietenkin välttää.

Koskaan en myöskään ole huomannut, olisiko kasvissyöjän iho paremmassa kunnossa, kun sekaravinnon käyttäjän. Joskus asiakkaat kysyvät, kun kerron heidän ihonsa olevan kuivan, auttaisiko siihen esimerkiksi oliiviöljyn käytön lisääminen. Se ei vaikuta ihon kuivuuteen millään tapaa, kuivuus johtuu ihotyypistä tai ulkoisista tekijöistä, ja sitä ei voi ruoka-aineilla korjata.

Suola vaikuttaa ihoon jonkin verran, koska se kerää nestettä. Kovin suolainen ruoka, voi aiheuttaa turvotusta, varsinkin silmienympärillä, ja turvotus veltostuttaa ihoa. Huomattavasti suurempi vaikutus ihoon on auringonvalolla, kuin ruokavaliolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti