torstai 28. heinäkuuta 2011

Neiti Hertan korvat

Meillähän on pikkupoikien lisäksi vielä kolmas tyttökissa, Hertta. Hertta on varsinainen hienoneiti, koska on ihan vitivalkoinen. Nyt onkin ongelmana korvalehdet. Aurinko on niin voimakasta, että Hertan korvalehdet paloi jo keväällä ihan punaisiksi.

Ilmeiseti, kun Hertta on ihan valkoinen, hänen ihonsa on tavallaan albiinon ihon. Siinä ei ole mitään omaa suojapigmenttiä. Nyt kun Hertta ulkoilee kaiket päivät, aamu yhdeksästä ilta kahdeksaan, korvat palaa auringossa. Onhan meillä ollut 70-ja 80-luvuilla valkoisia kissoja, enkä muista tämmöisiä ongelmia. Tämä on taas yksi arkipäivän esimerkki siitä, miten paljon aurinko on voimistunut.

Sehän on varmaan tosi keljun tuntuista, kun joka ilta kotiin tullessa, korvien reunat on ihan tulipunaiset. Sitten Hertta hankaa niitä illan ja yön aikana, kun ne varmaan kutisee, ja kirvelee. Eikä niihin mitään voi laittaa. Kävisihän nuo ihmisten aurinkovoiteet siihenkin, mutta eihän kissa sellaista siedä. Jos jotain rasvaa niihin laitan, niin hänellä on monen tunnin työ pestä se pois.

Tämmöisiä ongelmia tällä kertaa, pitäisiköhän kehitellä Hertalle pipo päähän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti