keskiviikko 3. elokuuta 2011

Aurinko aiheuttaa couperosaa

Suomalaisella ihon tyypillisin ongelma on couperosa. Meidän rankka ilmasto aiheuttaa pintaverisuonten laajentumista, ja moni kärsii punakasta ihosta.

Couperosa eli Teliangiestasia  näkyy kasvojen iholla punoittavana, tai sinertävänä verisuoniverkostona, vaikeassa tapauksessa koko iho on punakka.  Yleisin couperosa on poskipäillä ja nenässä. Couperosa syntyy lämmön vaihteluista. Talvella sisätiloissa ihonverenkierto on normaali, mutta kun mennään äkkiä ulos kolmenkymmenen asteen pakkaseen, verisuonen pitäsi pystyä supistumaan, ja hidastamaan pintaverenkiertoa. Aina verisuoni ei tähän pysty, varsinkin kun lämmön vaihdos on suuri, ja sitä tapahtuu usein. Silloin pintaverisuonten seinämä veltostuu, ja jää pysyvästi laajentuneeseen tilaan.

Myös muutkin asiat, kuin talvi aiheuttaa couperosaa, ja aurinko on yksi pahimpia. Ihon huono hoito, tupakointi ja alkoholi ovat myös couperosan syitä. Periytyvää taipumustakin couperosaan on olemassa, koska ohuelle, ja kuivalle iholle se syntyy nopeiten. Pahimmillaan couperosa puhkeaa ruusufinniksi, tai kuivan, kirveleväksi atoppiseksi ihottumaksi.

Hyvällä hoidolla voidaan paljon auttaa couperosaa, ja varsinkin ennalta ehkäistä sen syntymistä. Couperosa iho vaatii säännöllistä kasvohoitoa, ja hyvin suunniteltua ihonhoito-ohjelmaa, ettei se pahene ruusufinniksi. Couperosaa on yhtälailla miehillä, kuin naisillakin. Dermalogican paras tuote couperosa iholle on Sheer Tint Redness Relief ( 40 ml 65 € ) kosteusvoide.Tämä voide on miesasiakkaiden suosikki, ja varsinkin verkkokaupassamme sitä myydään paljon.  Siinä on myös aurinkosuojakerroin 15, koska aurinko on pahasta couperosalle. Myös ruusufinniin voi käyttää kyseistä voidetta.

Tämän kesän auringossa, suomessakin kannattaa käyttää kolmenkympin suojakerrointa, koska aurinko on poikkeuksellisen voimakasta. Siihen suosittelen Super Sensitive Faceblock kosteusvoiteen ( 50ml 79 €). Kesälläkin hyvä tehohoito on naamion käyttö pari, kolme kertaa viikossa. Paras naamio couperosaiholle on uusi Ultra Calming Relief Masque ( 75 ml 65 € ), tuubi on erittäin edullinen, koska siitä saa noin 30 käyttökertaa. Naamiota levitetään paksu kerros puhdistetulle iholle, ja sen annetaan vaikuttaa 10 minuuttia. Imeytymätön osa pyyhitään kasvopaperiin, ja loppu saa vaikuttaa yön yli.

Myös meikkivoiteen käyttö suojaa ihoa, ja on siksi tarpeellinen couperosaiholle. Parasta on Youngbloodin mineraalipigmenttimeikit.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti