perjantai 5. elokuuta 2011

Aurinkovoiteiden käyttö ja tarpeet

Auringolta suojautumisesta puhutaan niin paljon, että luulisi aurinkosuojavoiteiden myynnin lisääntyneen huimasti. Näin ei kuitenkaan ole, ainakaan kauneushoitoloissa.

Asiakkaiden aurinkovoiteiden käyttötottumukset ovat erilaisia riippuen siitä, minkä ikäinen asiakas on. Alle kolmekymmentäviisivuotiaat naiset, varsinkin äidit ovat erittäin valveutuneita, ja ostavat laadukkaita aurinkosuojavoiteita. Tämä tietysti on hieno asia, koska lapsien iholle ei ole hyväksi laittaa mitään markettien hajustettuja vaseliinimaitoja.

Lapsien iholle on parasta laittaa aurinkosuojavoide, jonka suojakerroin on vähintään 20 tai 30. Suurempaa kerrointa kuin 30 ei ole järkevää käyttää, koska siinä on jo todella paljon kemikaaleja. Paras aurinkosuojan raaka-aine on titaanioksidi, sille ei voi allergisoitua. Nuoret aikuiset suojaavat sekä itsensä, että lapsensa sekä kasvoilta, että vartalolta. Sen lisäksi usein käytetään kevyitä, ilmavia pitkähihaisia vaatteita, kun ulkoillaan, vaikka hiekkalaatikolla.

Kun on kysymys vanhemmasta väestä, meistä jotka olemme lapsuudessamme oppineet, että rusketus on terveellistä, aurinkosuojan käyttö koetaan vähemmän tärkeäksi. Vanhemmat asiakkaat eivät juuri koskaan osta vartalolle suojavoidetta. Yleensä on sellainen käsitys, että kun ei ota aurinkoa makaamalla auringossa, ihoa ei tarvitse suojata. Tämä on jotenkin käsittämätön harha, koska suurin ihosyöpä riski on ulkona työskentelevillä. Ihmiset ketkä harrastavat puutarhatöitä, pyöräilyä tai muuta ulkoliikuntaa ovat juuri pahimpia ihosyövän riskiryhmiä.

Jokaisen joka liikkuu ulkona kello 10 ja kello 17 välillä, olisi syytä suojata kasvot ja vartalo vähintään 15 aurinkosuojakertoimella. Aurinkosuojavoiteet kannattaa aina ostaa asiantuntijalta, koska kysymyksessä on niin tärkeä asia. Ihonhoidon paras, ja ainoa asiantuntija on kosmetologi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti