maanantai 8. elokuuta 2011

Mitäs siitä jos iho hermostuu

Välillä törmää asiakkailla sellaiseen ongelmaan, jota minä ja Mari nimitämme hermostuneeksi ihoksi. Olen jo paljon kirjoittanut stressin vaikutuksesta ihoon, ja tässä on kyseessä sama mekanismi.

Sanoisin, että noin viidellä prosentilla asiakkaistani, on ollut ongelmia todella helposti reagoivan ihon kanssa. Kysymys ei ole tavallisesta stressiin reagoimisesta, vaan ihon tilanne voi muuttua lähes päivittäin. Ilmeisesti ihan mieliala saa ihon oireilemaan. Yleensä ihon perustyyppi on pintakuiva sekaiho, tai t-alueelta rasvainen normaali iho. Yleensä nämä ihotyypit ovat helppoja hoitaa.

Hermostunut iho muuttaa toimintaansa nopeaan tahtiin, tänään se on ihan hyvä, mutta huomenna on jo runsaasti pientä punoittavaa finniä. Asiakkaan pitää oppia vähän taiteilemaan ihon tilanteen mukaan, ja käyttämään vähän erilaisia aineita eri päivinä. Sen olen laittanut merkille, että yleensä, ei aina, nämä henkilöt ovat erittäin vaativia vai pedantteja luonteeltaan. He haluavat, että asiat olisi pienintä piirtoa myöten järjestyksessä, mutta ihopa ei tähän suostu. Syntyy helposti kierre, että mitä helpommin ihon virheet ärsyttävät, sitä voimakkaammin iho reagoi.

Sen olen huomannut, että eniten asia vaivaa nuorella naisella. Yleensä tilanne helpottuu nelikymppisenä. Nuorella on ihoon liittyvät asiat sen verran tärkeitä, että helposti tilanne aiheuttaa yli hoitamisen. Hankitaan arsenaali todella voimakkaita aineita, ja vaihdellaan niitä parin päivän välein, ja tietenkin iho hermostuu entistä pahemmin. Parasta olisi, kun pystyisi sanomaan hälläväliä, mutta se kun ei käy sormia näpsäyttämällä. Jos on luonteeltaan helposti stressaantuva, niin sen ominaisuuden kanssa saa tehdä kauan töitä, ennen kuin se helpottaa.

Jos tunnistat itsesi, ja oman ihosi tavan reagoida, niin älä vaivu epätoivoon. Yleensä ongelmaan löytyy helposti ratkaisu, kun oikeat aineet löydetään. Ohjeet on niin yksilöllisiä, ettei mitään yleisohjetta pysty antamaan, mutta kannattaa tulla kasvohoitoon, niin siinä samalla saat kotihoito-ohjeet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti