lauantai 6. elokuuta 2011

Vältä liian voimakasta ihonhoitoa

On aika yleistä, että hoidon yhteydessä, kun kuuntelen asiakkaiden kertomusta omasta ihonhoidosta, huomaan sen olevan syy ihon ongelmiin. Varsinkin rasvaihoisilla on taipumus hoitaa ihoa liian tehokkaasti, ja käyttää liian voimakkaita ihonhoitotuotteita.

Väärällä hoidolla voi yllä pitää ihon rasvoittumista ja epätasapainoa. Jos puhdistaa ihoa liian tehokkaasti saippualla, tai muulla puhdistusaineella, niin ihon pinta kuivuu ja kiristyy. Silloin iho automaattisesti pyrkii parantamaan ihonpinnan joustavuutta, ja alkaa erittämään talia. Kun huokoset ovat kireät ja kuivuneet, tali ei pääse niistä ulos, vaan jää huokosen suulle tulpaksi. Ihon normaali bakteeritoiminta saattaa tulehduttaa tuon tulpan, ja silloin finni on valmis.

On siis hyvin suuri merkitys sillä, minkälaisia hoitotuotteita käyttää. Jos taas kosteusvoide on liian paksua, ja ei täysin vesiliukoista, sitä ei saa kunnolla puhdistettua pois miedolla puhdistusaineella. Silloin taas rasva kerääntyy tulpaksi ihohuokoseen, ja aiheuttaa samalla mekanismilla finnejä.

Kaikki ihot on helppohoitosia, kunhan niille löytyy oikeat hoitoaineet. Asiakkaan on lähes mahdoton osua oikeaan kokeilun perusteella. Aina on helpointa, ja halvinta kääntyä kosmetologin puoleen, ja saada oikeat neuvot omalle ihotyypille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti