lauantai 17. syyskuuta 2011

Hammastahnaa ihonhoitoon

Aina pitäisi muistaa kertoa asiakkaalle jokaisesta hoitovaiheesta, mitä tekee, ja miksi. Yleensä sen teenkin, mutta joskus on niin paljon muuta keskusteltavaa.
Hyvä opestus tästä oli minulle, kun tein tutulle teinipojalle ihonpuhdistuksen, ja tuli pieni väärinkäsitys.

Tunnen tämän Mikko-pojan ihan lapsuudesta asti, ja nyt hän on 14, ja iho alkaa olla rasvoittumaan päin. Sovittiin hänen äitinsä kanssa, että hän tulee teinipuhdistukseen. Juttelin hänen kanssaan hoidon aikana monenlaista, että ajatukset menisi muualle nipistelevän puhdistuksen ajaksi. Heilläkin on kissoja, ja tämä yhteinen aihe oli hyvä jutun juuri.

Mikko meni kotiinsa, ja äiti kysyi mitä se Inkku sinulle teki. Poika kertoi hoitovaiheita, ja totesi, että sitten lopuksi Inkku levitti naamalle paksun kerroksen hammastahnaa. Hän oli aika hämmästynyt, ja soitti myöhemmin minulle, että mitä olin Mikolle tehnyt. Olin aika ihmeissäni,kun hän kysyi, että käytinkö todella hammastahnaa hoidon lopuksi. Mietin päänipuhki miten ihmeessä tälläinen ajatus tuli pojan mieleen.

Sitten, kun juttelin Mikon kanssa, hän sanoi, olettaneensa, vaan niin koska aine haisi ihan hammastahnalle, ja oli samanlaista paksua möhnää. Enkä kuulemma ollut sanonut mitä se oli. Kysymyksessähän oli siis naamio, mikä sisälsi desinfioivaa kamferia, ja viilentävää mentholia. Tuoksu oli varmaan ihan hammastahnan kaltainen. Siinä oli tosi suuri moka minulta, en ollut huomannut sanoa mitä levitän hänen kasvoilleen. Onneksi hän oli tuttu poika, ja asia saatiin selvitettyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti