keskiviikko 7. syyskuuta 2011

Kasvohoito poistaa stressiä

Pidän kasvohoidon yhtenä tärkeänä tehtävänä rentouttaa asiakasta, ja poistaa stressiä. Kuulen asiakkailta usein, että he ovat aiemmilla kosmetologikäynneillään pettyneet, koska hoito on ollut niin kivuliasta, pelkkää mustapäiden poistoa. Olen aika hämmästynyt, koska myös kuiva ihoiset asiakkaat kertovat mustapäiden puristelusta, ja tulehtuneesta ihosta. En pysty ymmärtämään mitä ihosta on edes yritetty poistaa, kun itse en näe mitään syytä ihonpuhdistukseen.

Kosmetologin koulutus on edennyt, ja hoitoaineet ovat muuttuneet erittäin paljon. Valitettavasti jos kosmetologi ei jatkokouluta itseään, työtavat jäävät vanhanaikaiseksi, ja tulee äsken kertomiani hoitovirheitä. Minä haluan, että asiakas lähtee meiltä ulos, sen näköisenä, että voi palata suoraan työhön. Ainoastaan hiukset menevät hiukan rasvaan hiusrajalta, mutta ihon kannalta työhön paluu ei ole ongelma. Toisaalta kasvohoito on niin rentouttava, että moni haluaa hoidon niin ettei tarvitse enää palata työhön.

Minä itse nautin kasvohoidon hieronnasta, kun minulle tehdään kasvohoitoa. Jos käyn muualla, kuin Marilla, niin aika usein hieronta on pettymys, kun kosmetologi ei keskity siihen. Itse pidän kasvohoidon työvaiheista eniten hieronnasta. Myös minä itse jotenkin rentoudun, ja rauhoitun, kun teen rytmikästä hierontaa. Usein asiakas nukkuu, niin omat ajatukset saa vaellella, koska hierontakaava on kyllä 30-vuoden jälkeen selkäytimessä.

Hoidon vaikutuksen osalta hieronnalla on suuri merkitys, koska se on paras tapa elvyttää verenkierto ja aineenvaihdunta. Sen voin luvata uusillekin asiakkaille, että meillä asiakas saa rentoutua kasvohoidossa. On myös muistettava, että kaikki itsensä hoitaminen tukee terveyttä, ja ehkäisee esimerkiksi stressiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti