perjantai 25. marraskuuta 2011

Joulu on lahjakorttien aikaa

Laitoimme tänään Marin kanssa jo joulukoristeet esiin hoitolassa. Mitään joulutunnelmaa ei kyllä oikein ole, kun maa on musta ja sää niin sumuisen harmaa. Kuitenkin, kun koristeet oli paikallaan, niin mieli oli heti virkeämpi. Onneksi on tämä joulu katkaisemassa pitkää pimeää aikaa.

Oikeastaan lahjakorteista tuli mieleen, että nythän on jo joulukoristeiden aika. Meillä on paljon samoja vakioasiakkaita, jotka ostavat joka joulu lahjakortteja. Muutama heistä on niin kaukaa viisaita, että ostavat lahjat jo marraskuun puolella, niin ei tarvitse olla jouluruuhkissa. Ensimmäiset ostajat kävi jo viime viikonlopulla, niin päätimme Marin kanssa, että nyt on hyvä hetki ottaa joulusomisteet esille.

Yleensä suurin osa lahjakorteista ostetaan jouluviikolla, mutta on täysin mahdotonta ennustaa, että minä päivänä ostajia käy eniten. Yleensä teemmekin jouluviikolla niin, että emme ota hoitoja yhtäaikaa, niin aina toinen on vapaana palvelemaan lahjakortin ostajia. Se on mielenkiintoinen ilmiö etten vielä yli kolmenkymmenenvuoden jälkeen osaa ennustaa mikä on ruuhkaisin päivä. Yleensä vaan on niin, että 80% lahjakorteista ostetaan jouluviikolla yhden
iltapäivän aikana.

Nyt, kun meillä on hyvin toimiva verkkokauppa, niin selvästi miehet ostavat mieluummin sieltä. Varmaan verkkoakaupan yleistyessä lahjakorttienkin myynti siirtyy nettiin aina vaan enemmän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti