tiistai 17. tammikuuta 2012

Ei mitään uutta auringon alla

Jatkan vielä tuosta eilisestä aiheesta, kun luin Historia-lehdestä näistä vaarallisista kauneudenhoitomenetelmistä menneisyydessä. Niistä kyllä huomaa ettei ihminen ole muuttunut miksikään vuosituhansien saatossa. Ihmisellä on ollut kautta aikojen tarve korostaa ulkonäköään ja olla kauniinpi ja viehättävämpi keinolla millä hyvänsä.

Törmään usein varsinkin ikäihmisten puheissa, että ajatellaan meikin ja ihonhoidon olevan nykypäivään liittyviä asioita. Se ei todellakaan pidä paikkaansa, vaan ne on asioita mitkä ovat olleet olemassa niin kauan, kun on ollut ihmisiä. Nykyään kauhistellaan botoxin käyttöä ja vaarallisuutta, niin minäkin teen, mutta ihminen on aina vaarantanut terveyttään kauneuden tähden.

Lyijynvalkoinen mitä käytettiin sekä antiikin Kreikassa, että Ranskan hovissa 1500-600 luvuilla tappoi paljon ihmisiä ja aiheutti paljon kipua ja tuskaa sekä lapsettomuutta. En voi uskoa etteikö aikalaiset olisivat tienneet näistä sivuvaikutuksista, mutta he eivät vaan välittäneet. Aivan varmasti tiedettiin tai ainakin epäiltiin, ettei lyijynvalkoinen ole hyväksi iholle. Lyijynvalkoista, kun oli käyttänyt vähän aikaa kasvojen iholla se jätti pahat jäljet ja haavaumat syövyttäessään ihoa. Sitten olikin jo pakko käyttää lyijynvalkoista peittämään edelliset vauriot. Aivan varmasti ymmärrettiin syy yhteys näissä vaurioissa, mutta ihminen oli turhamainen ja ei halunnut luopua kaunistusmenetelmästään.

Ihminen on myös todella kekseliäs löytämään eri tapoja korostamaan omaa ulkonäköään. Tällä hetkellä on pinnalla botox ja muut täyte aineet, mutta odotan mielenkiinnolla mitä tulee seuraavaksi.

2 kommenttia:

  1. Anonyymi22:17

    Satuin vahingossa erään toisen blogin kautta tänne. Mielenkiintoinen aihe: botox. Tiesitkö, että joskus on PAKKO käyttää botoxia: migreeni. Tämä taitaa olla minulle seuraava vaihtoehto. Kannattaa tutustua aiheeseen!

    VastaaPoista
  2. Tottakai tiedän, että botoxia käytetään paljon ihan puhtaasti sairaudenhoidossa ja sillä tavoihan se on lääketieteeseen tullutkin. On kaksi aivan eri asiaa käyttää botoxia ulkonäkösyistä tai sitten sairaudenhoidossa. Itselläni on muutama asiakas jotka jo parikymmentä vuotta ovat käyttäneet botoxia ns. kierokaulausuuden hoidossa. Silloin tulee ongelmaksi maksan rasittuminen ja siksi en ymmärräkään miksi joku haluaa käyttää kyseistä ainetta ellei ole pakko. Kuitenkin, sairaudenhoidossa botox tuskin on ollenkaan pahempi lääke, kuin muutakaan kipulääkkeet.
    Omassa ammattikunnassani olen varmaan parhaiten perehtynyt lääkkeiden ja hormoonien vaikutukseen ihossa. Olen todella kiinnostunut ihmisen kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista ja mielelläni kuulisinkin miten botox on vaikuttanut migreenin hoidossa.

    Inkeri

    VastaaPoista