torstai 2. helmikuuta 2012

Kosmetiikan säilytys

Vielä nykyäänkin törmään usein siihen käsitykseen, että kosmetiikka pitäisi säilyttää jääkaapissa. Tämä on ehdottomasti väärä ja vanhanaikainen ajatus. Kosmetiikan säilöntäaineet ovat suunniteltu toimimaan parhaiten 17-23 lämpöasteen välillä. Jos kosmetiikan laittaa jääkaappiin sen säilöntäaineet lakkaa toimimasta ja pilaantuminen voi olla nopeampaa.

Parhaiten kosmetiikka säilyy normaalissa huoneen lämmössä ja pimeässä. Valo on tuhoisampaa, kuin lämpö. Toisaalta kylpyhuone ei ole paras mahdollinen säilytyspaikka, koska siellä on usein todella lämmintä ja kosteaa. Tosin kosmetiikan pilaantuminen ei ole mikään suuri ongelma. Esimerkiksi meiltä ostetut Dermalogican tuotteet säilyvät vielä ainakin pari kolme vuotta oikein hyvin. Mellä tuotteet eivät koskaan seiso paria viikkoa kauemmin ja se on poikkeuksellisen nopea kierto, yleensä isoissa kemppariosastoissa tavaraa seisoo hyllyssä lähes vuoden.

Parhaiten pilaantumisen huomaa voiteen hajusta, pilaantunut voide haisee pahalle ja hiukan härskille. Ei kuitenkaan ole mitenkään vaarallista käyttää pilaantunutta voidetta, mutta sen hyöty on kadonnut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti