sunnuntai 4. maaliskuuta 2012

Kakola

Olin viikonloppuna katsomassa Turun Kaupunginteatterissa Kakola musikaalia ja se oli superhyvä. Pelkäsin mennessäni, että onko aihe liian rankka ja ahdistava. Jään helposti suremaan jotain asiaa, jos näen jotain ahdistavaa TV:ssä tai teatterissa.

Esityksessä nousi esiin vakava aihe ja ihmisten ongelmat erittäin hyvin. Veeti Kallio oli aivan loistava pääroolissa ja suuri ilo silmälle. Laulajina kaikki näyttelijät olivat erinomaisia. Veeti Kallio osasi hyvin ilmentää keski-ikäistä vankilakundia jonka vankilakierre oli alkanut vaikeasta lapsuudesta. Hän ei ollut oppinut puhumaan asioistaan koskaan ja vastasi asioihin väkivallalla, kun muuta ei osannut. Varmaan hyvin tuttu tarina todellisuudessakin ja Veeti toi persoonan myötätuntoa.

Esitys oli raju ja väkivaltainen, mutta siinä ei mässäilty verellä ja hakkaamisella. Nekin kohtaukset oli hienosti tehty, ei liiallista, mutta pysäyttävää. Huumoriakin onneksi oli aika paljonkin ja esitys päättyi onnellisesti. Kaiken kaikkiaan tuli erittäin hyvä mieli tasokkaasta ja ajatuksia herättävästä näytelmästä. Jos vain saatte, siihen kannattaa hankkia liput.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti