keskiviikko 14. maaliskuuta 2012

Mikä on tehotippa?

Kosmetiikassa käytetään monenlaisia nimikkeitä mitkä eivät ole kuluttajille ollenkaan selviä. Lisäksi kaikkien tuotteiden nimet ovat englannin kielisiä ja samoin tuoteselosteet. Itse pyrin aina käyttämään suomalaisia nimityksiä ja yritän muutenkin puhua selkeästi koska tuotteita on niin monia. Tehotippa on yksi yleistynyt nimitys mikä on varmaan aika epäselvä kuluttajalle.

Tehotipat ovat kuitenkin selkeästi ihan oma tuoteryhmänsä josta voi käyttää myös seerumi nimityksiä. Dermalogica käyttää englannin kielistä nimitystä booster josta me olemme vääntäneet sanan buusteri eli jonkinlainen vahvistaja. On nimitys sitten buusteri, seerumi tai tehotippa tuotteen käyttötarkoitus on erilainen, kuin esimerkiksi voiteiden. Tehotippa eroaa voiteesta sillä tavoin, että sen raaka-aine pitoisuus on paljon korkeampi. Yleensä tehotippojen raaka-aine pitoisuudet ovat korkeimpia, kuin muiden sarjassa olevien aineiden. Tehotippa on yleensä koostumukseltaan nestemäinen, niin kuin Dermalogican buusterit ovat geelimäisiä ja uusi Overnight repair serum on öljymäinen. Tärkein ominaisuus tehotipassa on se, että se imeytyy syvemmälle, kuin voiteet ja ei jätä ihon pintaan mitään suojaa. Tehotippoja ei koskaan voi käyttää yksinään, vaan niiden päälle laitetaan aina voide, joka jää suojaamaan ihon pintaa.

Tehotippa tehostaa jotain haluttua vaikutusta, yleensä se on tarkoitettu hoitamaan jotain yksittäistä ongelmaa tehokkaasti. Esimerkiksi Skin hydrating booster on tehokas kosteuttaja ja Overnight repair serum kiinteyttää ja vahvistaa kimmosäikeitä. Voiteessa taas voi olla useampia vaikuttavia tekijöitä, mutta ne eivät vaikuta niin syvällisesti, kuin tehotipat.

Kosmetiikassa on monenmoisia nimityksiä, mutta niillä kaikilla on oma merkityksensä. Kysykää myös ihmeessä aina, kun ette ymmärrä jotain selitystäni. Kosmetologien pitää pystyä selvittämään asiat sillä tavoin, että ei ammattilainen kuluttaja ne ymmärtää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti