perjantai 25. toukokuuta 2012

Heppatyttöjen ihonhoito

Minulla käy hoidossa monia nuoria naisia ja vähän vanhempiakin joiden elämään hevoset ja ratsastus kuuluu tiiviisti. Olen aina kiinostunut heidän harrastuksestaan, koska olen henkeen ja vereen eläintenystävä ja jos urheilisin, niin ratsastus olisi varmaan lajini. Ja kuuluuhan hevostalleihin erottamattomasti tallikissat ja nehän ovat minun sydäntäni lähellä.

Ihon kannalta tuo hevosharrastus on todella hankala, varsinkin teini-iässä, kun rasvaisuus muutenkin lisääntyy. Nuoren naisen joka harrastaa ratsastusta kannattaa miettiä ihonhoitonsa hyvin tarkkaan ja noudattaa selkeää hoito-ohjelmaa. Ratsastus, kun on ulkoilma harrastus iho joutuu alttiiksi monelle rasitukselle. Näin keväällä aurinko on hyvin polttavaa ja iho pitäisi suojata vähintään kaksikymppisellä suojakertoimella. Aurinkotuote pitää olla hyvä laatuinen eli mielellään Dermalogicaa, koska siinä ei ole tukkivia mineraalirasvoja. Myös meikki olisi erinomainen suoja säteilyltä ja lialta ja pölyltä. Fyysisessä harrastuksessa tulee aina hiki ja silloin myös talineritys vilkastuu. Hiestä kostealle iholle kaikki pöly ja lika tarttuu hyvin ja pesun pitää olla tehokas, että lika saadaan kunnolla pois. Moni kertoo, että maneesilla ratsastus on pölyistä, hiekka ja multa pölisee jatkuvasti ja se on taas, kuin hiekkapuhalus iholle jatkuva hiertävä vaikutus. Talvella taas tuuli tuivertaa ja pakkanen  rasittaa ihoa ja niistä tulee ahavoittava vaikutus.

Liian voimakkaat pesuaineet vaan rasittavat ja kuivattavat ihoa liikaa. Oikein likaiselle iholle parasta olisi kaksoispuhdistus eli ensin pestään Dermalocigan Precleansella (150ml 54€) ja sitten Special cleansing gelillä ( 500ml 60€, 250ml 42€). Precleanse irroittaa kaiken rasvaliukoisen lian esimerkiksi oman ihotalin ja hevosen karvoista tulevan rasvan. Special cleansing gel poistaa sitten kaiken muun eikä iho kuivu liikaa. Kesällä paras kosteusvoide nuorelle, tai rasvaisuuteen taipuvaiselle iholle aikuisellekin on Oil control lotion sk 20 ( 50ml 78€). Voide sisältää mikrokiteitä, jotka imevät ihosta talia ja iho ei kiillä päivän mittaan. Oil control lotion on myös talineritystä tasoittava ja huokosia supistava vaikutukseltaan. Kuorintaa kannattaa myös käyttää, koska ulkoilmalle altistuva iho tukkiintuu helposti.

Vielä tuosta meikistä haluaisin sanoa, että se olisi paras mahdollinen suoja iholle. Hyvä meikkivoide on iholle, kuin ohut silkkimäinen kangas, joka estää tuulen ja pölyn pääsyä ihon pinnalle. En tarkoita, että pitäisi laittaa muuta meikkiä silmiin tai huuliin, mutta tuohon iholle se olisi helpoin suoja. Minulla on paljon maatalojen emäntiä asiakkaina, koska asun itsekin ihan maaseudun sydämessä maalaistalossa. Moni lapsuuden ystäväni on maatalon emäntänä ja naapurimme on hevostila. Näille tutuilleni olen saanut ajat sitten iskostettua meikin suotuisat vaikutukset ja heillä näen miten paljon paremmin iho voi, kun se suojataan kunnolla. Suosituin ja paras on Youngbloodin jauhemainen mineraalimeikki  (65€)ja se pysyy myös mattapintaisena hikoillessa. Hyvä lisä suojaukseen on Youngbloodin uusi meikinpohjustusaine Mineral Pimer (40ml 70€). Kokeilkaa pari viikkoa mikä vaikutus omalle iholle olisi, jos sen suojaa meikillä.

4 kommenttia:

  1. Anonyymi08:18

    Hyvät ihonhoitovinkit, mutta on aivan pakko kysyä, että tarkoitatko kosteusvoiteella tosiaan Dermalogican Medibac sarjan Oil control lotionia? Mainitset sen perään sk 20. Onko siinä suojakerroin? Tuotteen purkissa kun ei suojakerrointa mainita kuten muissa Dermalogican tuotteissa joissa suojakerroin on mainitaan. En myöskään näe mainintaa Dermalogican sivuilla, että Oil control lotionissa olisi suojakerroin. On tietysti hyvä jos suojakerroin tuotteessa on, mutta epäilen että suojakerrointa ei ole.

    VastaaPoista
  2. Hyvä kysymys, en huomannut asiaa selittää. On olemassa kaksi erilaista Oil control lotionia toisessa on suojakerroin 20 ja toisessa ei. Pitkään oli markkinoilla pelkkä Oil control lotion ( 50ml, 55€)ja noin kolme vuotta sitten tuli aurinkotuotelinjaan Oil control lotion sk20 ( 50ml 72€),se löytyy aurinkotuotelinjan esitteestä eikä Medibacin. Tuo suojakertoimella oleva Oil control lotion on ensimmäinen aurinkovoide, joka on ihan suunniteltu rasvoittuvalle iholle.
    Moni asiakas käyttää Oil control lotionia yö-ja päivävoiteena ja silloin suosittelen, että yöksi käytetään Oil control lotionia missä ei ole suojakerrointa.
    Oikein hyvä, että otit asian esiin. Aina on mahdollista, että kirjoituksiini tulee joku virhe, tai selvitän asian huonosti. Kiitos!

    Inkku

    VastaaPoista
  3. Anonyymi14:09

    Ok, kiitos tarkennuksesta! Tosin tuo suojakerroinversio on nimeltään oil free matte block spf20 ja löytyy tosiaan aurinkotuotteista Dermalogican sivuilta. Ja se on samaa, että imee ylimääräistä talia, mutta en kyllä muuten pidä tuotteita samoina, koska tuo varsinainen Oil control lotion, joka on siis medibac sarjaa on näppylöille tehokkaampi eli siinä on mm. salisyylihappoa, jota taas aurinkotuotteessa ei ole. Eli en kyllä puhuisi samasta tuotteesta. Ja yöllä käyttäisin ja käytänkin medibac sarjan overnight clearing gel tuotetta enkä tuota oil control lotionia kuten suosittelet, koska yöversiossa on enemmän salisyylihappoa, joka tehoaa näppyihin kuin päiväversiossa. Mutta jokatapauksessa tuo aurinkosuojaversio ei ole sama tuote kuin oil control lotion. Harmi sinänstä, että oil control lotionissa ei ole suojakerrointa koska se on ihan huippuhyvä voide näppyläiselle aikuisiholle värsinkin näin kesäaikana. Suojakertoimen saa sitten aurinkosarjan boosterista eli lisään sitä tuohin oil control lotioniin kuten olen ohjeena saanut.

    VastaaPoista
  4. Anteeksi, käytin vahingossa sitä nimeä mitä me keskenään käytetään, en yleensä tee niin. Tuo solar booster ja oil control lotion on ihan hyvä vaihtoehto, mutta tässä heppajutussa yritin painottaa nimenomaan suojautumisen tärkeyttä ja silloin parempi versio on oil free matte block. Ihot ovat yksilöitä ja mitään yleispätevää ohjetta eiole, on kuitenkin huomattavasti yleisempää käyttää oil control lotionia yöllä ja päivällä, ainoastaan voimakkaasti rasvoittuva iho sietää overnight clearing gelin jatkuvasti yökäytössä. Silloin, kun iholla on voimakas talivuoto ja iho on öljyisen rasvainen tuo overnight clearing gel yöksi ja oil control lotion päiväksi on aivan loistava apu. Mutta kuten sanoin, versioita ja yhdistelmiä on yhtä monta, kuin ihmistäkin.

    Inkku

    VastaaPoista