perjantai 29. kesäkuuta 2012

Helle turvottaa jalat

Tänä kesänä ei ole vielä voinut helteitä valitella, mutta eiköhän nekin jossain kohtaa tule. Minulla on monta asiakasta jotka kärsivät kipeistä ja turvonneista jaloista aina kuumaan aikaan. Silloin, kun vielä tein jatkuvasti myös jalkahoitoja oli jalkojen turvotus tyypillinen puheenaihe asiakkaan kanssa kesällä. Melkein kaikki yli nelikymppiset alkavat kärsiä jalkojen turvotuksesta, kun ilmat lämpiää ja jos joutuu olemaan paljon jaloillaan. Itsellenikin se on ihan tuttu vaiva ja olen monia konsteja omakohtaisestikin kokeillut.

Ennen kaikkea pitäisi olla hyvät kengät aina työssä ollessa. Työkengiksi tarkoitetut kengät tukee jalkaterää oikein ja jalan kaaret pysyvät oikeilla paikoilla. Missään tapuksessa korkokengät ei kuulu, kuin satunnaiseen käyttöön juhlissa. En ymmärrä miten ihmeessä ihmiset voivat kävellä, kun tämän hetken muotikengät ovat aivan ylikorkeita. Tukisukkahousut, tai tukipolvisukat ovat myös todella hyvä apu. Ne kannattaa hankkia ihan asiantuntijaliikkeistä ja niitä on nykyään kivan näköisiä ja eri värisiä. Ihanteellista olisi, jos voisi päivän mittaan nostaa jalat ylöspäin parikin kertaa vartiksi, tai edes viideksi minuutiksi. Yleensä iltaisin työpäivän jälkeen tulee suurimmat ongelmat, koska ainakin itselläni jalat helposti särkee, kun menen nukkumaan. Minulla on siihen ihan oma konsti mikä toimii minulle. Kylmä suihku auttaa minulle parhaiten, tai sitten kylmäpakkaukset. Moni käyttää kylmägeeliä, mutta minusta sen haju on niin epämiellyttävä etten voi sitä käyttää. Meillä on aina kylmäpakkauksia pakastimessa ja laitan harvat villasukat jalkaan ja toiset sukat siihen päälle ja kylmäpakkauksen sinne väliin. Sillä tavoin kylmäpakkaus pysyy paikoillaan ja sen voi laittaa joko jalkapohjaan tai sääreen. Ihan pelkkää ihoa vasten jäinen pakkaus on liian kylmä, niin tuo alinmainen villasukka suojaa liialliselta kylmyydeltä. Jos tämä kylmähoitokaan ei tehoa, niin sitten otan vielä Buranan ja varmasti uni tulee.

Jotkut asiakkaat kertovat käyttävänsä Voltaren särkyvoidetta iltaisin, tai muita samantyyppisiä lääkevoiteita. Jalkaterien jumppaaminen iltaisin ennen nukkumaan on myös todella tärkeää ja sillä tavoin saa jalkojen verenkierron pysymään hyvänä. Itse rakastan erilaisia hierontoja ja hoitoja. Erittäin hyvä omille jaloilleni on vyöhyketerapia, mutta ihan tavallinenkin hieronta toimii.
Pitää kuitenkin muistaa, että jos turvotus alkaa yhtä äkkiä tai on erittäin voimasta on syytä hakeutua lääkäriin. Eikä ole hyväksi ottaa ominpäin kovin usein Buranaakaan, vaan särkyjen syy pitää selvittää.

4 kommenttia:

  1. Anonyymi10:19

    Hei,

    Olisin kiinnostunut hankkimaan lisää Dermalogican tuotteita ja nyt kysynkin arviota mitä tuotteita suosittelet päivittäiseen käyttöön. Ikää minulla on pian 36v. Ihoni on melko normaali ja herkästi pintakuivuuteen taipuvainen. Kehuja olen saanut nuorekkaasta ilmeesta kasvoillani. Tosin pigmentoitumista auringosta on selvästi näkyvissä, joka onkin viime vuosina ollut kiusallinen vaiva. Pyrin huolehtimaan kasvojen peruspuhdituksesta päivittäin ja mielestäni kiinnitän ihonhoitoon keskimääräistä enemmän huomiota. mm. kuorinnoilla ja naamioilla. silmäympärysiho on myös asia joka vaivaa. siihen toivoisnkin suositusta oikeanlaisesta voiteesta. silmäympärysihoni on selkeästi kosteusköyhä ja ohut. varsinaisia ryppyjä en huomaa mutta selkeät ilmejuonteet näkyvät. Tällä hetkellä dermalogican tuotteista minulla on käytössä: Age Smart Multivitamin Power Recovery masque, Age Smart Dynamic Skin Recovery Spf30, Dermalogica Daily Microfoliant.(Skin Hydrating Booster on myös ollut käytössä, nyt tosin loppunut). Toivoisin vielä lisää vinkkejä tuotteiden hankinnasta. varsinkin silmänympärysvoide on nyt hakusessa. Tuotteet ovat arvokkaita ja mahdollisuutta isoihin hankintoihin kerraallaan ei ole. joten harkitut ostokset asiantuntija vinkkeineen auttavat ehkäisemään turhia ja vääriä hankintoja. Ja näin voin pikkuhiljaa täydentää Dermalogica "varastoani".

    VastaaPoista
  2. Anonyymi10:22

    Hevostallilta sellainen vinkki, että suihkuttelee vuorotellen kylmällä ja lämpimällä vedellä. Tai laittaa jalat vuorotellen kylmään ja lämpimään kylpyyn. Saa veren kiertämään ja lievittää särkyä ja turvotusta.

    -Laura

    VastaaPoista
  3. Tämä olikin hyvä idea laittaa kysymys tänne blogiin, niin vastaustani voi muutkin hyödyntää.
    Silmänympärille ihan superhyvä voide on Age reversal eye complex( 15ml 78€). Se on todella hyvä ehkäisemään juonteita kaikille yli kolmekymppisille. Se sopii myös ohuelle ja herkälle iholle, mutta sitä käytetään vain öisin. Päiväksi sen pariksi sopii Total eye care (15ml, 62€)siinä on 15 aurinkosuoja eli se on tosi hyvä jos on taipumusta pigmenttiläiskiin.
    Tehotiivisteeksi suosittelen tuon Skin hydrating boosterin sijalta kesäksi C-12 Concentraten joka on kesäkuun loppuun tarjouksessa 99€, norm. 132€. C-12 Concentrate sopii kaikille ihotyypeille ja on hyvä kosteuttaja ja kiinteyttäjä, mutta ennen kaikkea se on loistava estämään pigmenttiläiskiä ja ihosta tulee tasaisen värinen. Tuo Dynamic skin recovery on hyvä valinta päivävoiteeksi ja sen kanssa yöksi suosittelen Pure Night( 50ml 110€) yövoiteen joka on ohut ja hyvin imeytyvä, mutta erittäin ravitseva. Pure Night hajoittaa myös pigmenttiä, mutta se on kaikille kuivuuteen taipuvaisille yli kolmekymppisille hyvä yövoide. Kiva, että sinulla on käytössä naamio ja Daily microfoliant kuorinta. Vielä voisin kokeilla käyttää Multivitamin thermofoliant kuorintaa pari kertaa viikossa.
    Verkkokaupan paketteihin laitamme aina runsaasti näytteitä mukaan, että niistä pystyy hyvin kokeilemaan. Ja verkkokaupassahan ei ole toimitus-tai postimaksuja

    Inkeri

    VastaaPoista
  4. Anonyymi18:02

    kovasti kiitos vastauksestasi! aion ehdottomasti hyödyntää sitä! :) nyt vaan tilausta tekemään!

    VastaaPoista