maanantai 16. heinäkuuta 2012

Kasvohoito vai kauneuskirurgiaa

Kosmetologin ja plastiikkakirurgin työt eivät missään tapauksessa ole toistensa vastakohtia, vaan tukevat toinen toistaan. Toivottavasti en ole antanut liian jyrkkää kuvaa suhteestani kauneuskirurgiaan, koska en mitenkään sitä vastusta. Varmaan itsekin joskus menen silmäluomileikkaukseen ja ehkä johonkin muuhunkin korjaukseen. Usein vain tuo kauneuskirurgia menee överiksi, tehdään liian suuria muutoksia ja ihmisen ulkonäkö muuttuu täysin. Kasvojen liikkuminen muuttuu ja kasvoista tulee ilmeetön naamio. Botox korostaa tätä liikkumattomuutta, koska se halvaannuttaa lihakset. Valitettavan usein näkee, että leikkaus on tehty, mutta se ei todellakaan nuorenna eikä paranna ulkonäköä. Botoxin ja Restylanen käyttöä suosittelisin varomaan koska kukaan ei vielä tiedä mitä ne elimistölle tekee vuosien kuluessa. Minun mielestäni ihminen saa vanheta, mutta olisi kiva jos näyttäisi hyvältä ja nuorekkaalta oman ikäiseltään.

Se on mielenkiintoinen asia, että kauneuskirurgiaa käyttävät ihmiset eivät juurikaan käy kosmetologilla. Omissa asiakkaissani on alle kymmenen ihmistä joille on tehty facelifting. Yleensä asiakkaani ovat käyneet silmäluomileikkauksessa ja heitä onkin useita, koska monelle se on ollut ihan pakollinen jo näkökyvynkin takia. Näen paljon ihmisiä koulutus ja kokousreissuillani ja usein pistän merkille, että jonkun kasvot on aivan selvästi leikattu ja tosi rankalla kädellä. Heillä iho ei ole koskaan kovinkaan hyvässä kunnossa. Ihon hoitamattomuus korostuu, kun kasvoleikkauksen huomaa selvästi. Joillakin näkee aivan överiksi menneitä huultentäytteitä, mutta itse iho voi olla tosi huonossa kunnossa. En koskaan ole oikein ymmärtänyt tätä seikkaa, miksi ei kosmetologilta haeta kaikkea mahdollista apua ja sitten vasta siirrytä kirurgiaan. Tämä on varmastikkin ihan suomalainen tapa, koska en ole matkoillani koskaan törmännyt moiseen.

Selitän asiaa sillä, että on sen tyyppisiä ihmisiä jotka haluavat, että asiat tapahtuvat nopeasti. Kasvohoidothan on vanhenemista hidastavia ja niitä tarvitsee tehdä monien vuosien ajan. Ihminen joka haluaa suuren muutoksen heti ei sitä kasvohoidosta saa. Sen kuitenkin näen asiakkaillani, että ketkä ovat kolmekymmentävuotta hoitaneet itseään ovat seitsemänkymppisinä takuulla 10-15 vuotta nuoremman näköisiä, kun hoitamattomat ikäisensä. Nykyisellä Nanolift hoidolla ja tehokkailla kotihoitotuotteilla saadaan puolen vuoden säännöllisellä hoidolla ainakin kymmenen vuotta iästä pois kenellä hyvänsä. Siis jos aloitetaan tilanteesta ettei kasvohoitoja ole juurikaan tehty. Rahaa siihen menee puolessa vuodessa noin parisen tuhatta, mutta sillä hinnalla kirurgilta ei saa vielä juuri mitään. Botox-piikkeihin uppoaa vuodessa hyvinkin viitisen tonnia vuodessa ja niiden turvallisuudesta ei ole takeita.

Toivoisin, että entistä useampi ihminen kartottaisi ensin kosmetologin palvelut ennen, kuin menee kirurgin puheille. En toivo sitä uusien asiakkaiden ja rahan takia vaan siksi, että kosmetologi ei vaaranna kenenkään terveyttä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti