torstai 12. heinäkuuta 2012

Muutoksia työelämässä

Näin kesälomaaikaan tulee tosi paljon keskustelua asiakkaiden kanssa työstressistä ja työssä jaksamisesta. Näen myös hoitolani asiakasmäärien muutoksista miten työelämä on muuttunut kolmessakymmenessä vuodessa. Vielä kahdeksankymmentäluvulla sanottiin, että Suomi on kiinni heinäkuussa. Pidin itsekin aina pari viikkoa lomaa juuri heinäkuussa ja silloin laitoin yksinkertaisesti firmani kiinni. Parikymmentävuotta sitten kauneushoitolan sesonki alkoi maaliskuussa ja kesti toukokuun loppuun. Kesät oli leppoisia ja ostoksillakaan kävijöitä ei juuri ollut, kaupunki oli lähes tyhjä.

Nykyään meillä on koko kesä sesonki aikaa kevät kiireet alkaa huhtikuulla, mutta jatkuvat heinäkuun loppuun. Sitten alkaa kevyempi, mutta kuitenkin selvä syyssesonki, kun ihmiset laittautuvat työelämäkuntoon. Sen huomaa selvästi, että ihmiset hoitavat itseään loman aikana. On todella paljon asiakkaita, joiden työ vie kaiken ajan muulloin ja kesälomalla tehdään sitten sarjahoitoja talvenkin varalle. Kaupungissa on myös väkeä koko kesän ja asiakkaat lisäävät myös kotihoitoaan loman aikana. Ostoksilla saattaa käydä myös turisteja ja jo viime kesänä meillä oli asiakkaita kauempaakin. Viime kesänä ja nyt näkyy selvästi tämän blogin vaikutus. Koko alkukesän on ollut pari asiakasta viikossa jotka tulevat Turusta, Lappeenrannasta, tai vaikka Porista. He ovat ajatelleet käydä, vain sen kerran ja haluavat ihonhoidolleen kunnon suunnitelman. Monelle se on ihan kiva päivän kesälomareissu ja he saavat hyvän ihonhoito-ohjelman hoidon lisäksi ja sitä sitten talven mittaan päivitetään sähköpostin avulla. Tämä on selkeä muutos aikaisempiin vuosiin. Tähän asti meillä on käynyt helsinkiläisiä ja tamperelaisia perjantai iltapäivisin, mutta ei mistään muilta paikkakunnilta. Internetin kautta tieto leviää yhtä hyvin koko Suomeen, kuin Hämeenlinnaankin.

 Viimeisten vuosien aikana on myös lisääntynyt sarjahoidot ja siihen suurin syy on Nanolift sarjahoito. Tulokset ovat puhuneet puolestaan ja kun asiakas on kerran ottanut tuon kolmen kerran sarjan, niin hän haluaa sen vähintään kerran vuodessa. Nykyään ainakin puolet asiakkaista haluaa sarjahoidon kesälomaksi, koska heillä ei tavallisessa arjessa ole siihen aikaa. Sekin ero on helppo huomata, että asiakkaat ovat paljon väsyneempiä talvella, kuin kesällä. Talvella lähes kaikki asiakkaat nukkuvat koko kasvohoidon ajan. Kesällä alle puolet nukahtaa ja ihmiset ovat selvästi paremmalla tuulella. Minä olen yleensä yksin työssä heinäkuun, koska Marin miehen työn kannalta heille on heinäkuu paras lomailu kuukausi. En koe sitä ollenkaan raskaaksi, että olen yhden kuukauden yksin työssä. Pidän jotenkin tuosta kesälomalaisten tunnelmasta, kun kenelläkään ei ole kiire. Varmaan me suomalaiset olemme yleensäkin leppoisempia kesällä, kuin talvella. Kivaa on myös tavata ihan uusia asiakkaita, koska talven aikana minä en juurikaan ehdi ottamaan uusia asiakkaita. Toivon, vaan että kesä tästä lämpenee niin kaupungilla tori ja terassitkin täyttyvät.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti