torstai 26. heinäkuuta 2012

Päivävoide, kosteusvoide, ihovoide vai naamarasva ?

Rakkaalla lapsella on monta nimeä. Kasvoille laitettavalle voiteelle on nimityksiä riittämiin eikä toinen ole toistaan parempi. On ihan sama sanotko kosteusvoide, hoitovoide, ihovoide, kasvovoide vaiko vain naamarasva. Noilla edellä mainituilla nimillä ei oikeastaan ole juurikaan eroa.

Monesti, kun asiakas tulee ostoksille hän vähän tapailee, että miksiköhän sitä voidetta oikein nimittäisi. Ainoastaan yö-ja päivävoiteella on selvä ero. Yövoide on täyteläisempää, kuin päivävoide, mutta sekin voi olla kosteusvoidetta tai hoitovoidetta. Päivävoide mielletään ohuemmaksi, kuin yövoide ja yleensä se on suojaavampi ja siinä voi olla jopa aurinkosuoja. Mikään ei kuitenkaan estä käyttämästä yövoidetta päivävoiteena. Talvisaikaan sitä jopa suositellaan, jos yövoide on täyteläisempää, kuin päivävoide. Toisaalta tämä yö-ja päivävoide nimitys on jo vähän vanhanaikaista ja Dermalogicakin on aika paljon siirtynyt 24h voiteisiin. Nämä 24h voiteet taas joku asiakas mieltää, että se on voide jota käytetään vaan kerran vuorokaudessa.  Näin se ei mene, vaan 24h voide käy sekä yöllä, että päivällä, mutta se leviteään aamu- ja iltapesun jälkeen aina uudestaan.


Kosteusvoiteella ja hoitovoiteella on ehkä lievä ero. Kosteusvoide sisältää paljon kosteutta ja hoitovoide on täyteläisemmän hoitava. Toisaalta on kosteuttaminenkin hoitamista. On siis aika saman tekevää miksi voidettasi sanot. Ostotilanteessa on myyjän velvollisuus selvittää minkälaista voidetta asiakas on vailla. Minulle ja Marille voi tulla ostamaan ihan naamarasvaa ja sitten pohditaan yhdessä mihin tarkoitukseen se tulee. Kaikista tärkeintä on, että voide on ihotyypille sopiva.

2 kommenttia:

  1. Anonyymi14:18

    Kerronpa oman kokemukseni. Kävi eräässä toisessa Hämeenlinnalaisessa kauneushoitolassa ostoksilla ja käytin sanaa ihovoide. Sain sellaisen venkoilun vastaukseksi, että en sitten ostanut mitään. Kuulemma jalkarasvakin on ihovoidetta ja minua pilkattiin, että etkö ole tuohon ikään oppinut käyttämään yö-ja päivävoidetta. Myyjä oli niin ylimielinen ja itseään täynnä, että päätin välttää kosmetologeja kokonaan.
    Nyt onneksi olen lukenut tätä blogiasi ja tämän postauksen myötä taidan uskaltaa ihovoide ostoksillekin.

    Leppäskä

    VastaaPoista
  2. Tervetuloa ostoksille. Aivan varmasti löydämme sinulle sopivan voiteen ja muutkin hoitoaineet.
    Olen todella pahoillani, että joku on saanut tällaista kohtelua ymmärrän hyvin, että se pahoittaa mielen. Joskus tuntuu, että onko se kosmetologien ammattitauti, että asiakkaita kohdellaan usein ylimielisesti. Toivon, että minulle sanotaan heti jos alan liikaa kukkoilemaan ja uskon, että Mari pudottaa minut maan pinnalle. Tietysti huonoja päiviä on itsekullakin, mutta en usko, että kohdistaisin pahanoloni asiakkaisiin, koska pidän työstäni niin paljon.

    VastaaPoista