keskiviikko 1. elokuuta 2012

Lisäaineetonta kosmetiikkaa

Asiakaspalvelussa joutuu monenlaisten kysymysten ja asioiden eteen. Uskon, että omalla alallani väärin käsityksiä huomattavasti enemmän, koska alani on niin täynnä kaikenlaista huuhaata.  Kosmetiikan maailmassa on ihan oma kielensä ja joskus selvät asiat ilmaistaan ihan ihmeellisellä tavalla. Jos kuluttaja ei ole paljoakaan tekemisissä kosmetiikan tai kauneudenhoidon kanssa hän on ihan hukassa sanontojen  kanssa.

Kesän aikana minulta on puhelimessa kysytty parikin kertaa, että onko meillä lisäaineetonta kosmetiikkaa. Ensin päässäni pyöri monta asiaa ja kysymys, että mitähän tämä tarkoittaa. Aloin ystävällisesti kertoa, että Dermalogican tuotteet eivät sisällä hajusteita, väriaineita eikä mitään synteettisiä aineita. Sitten varovasti kyselin, että mitä soittaja tarkoittaa lisäaineilla, onko hän allerginen jollekin aineelle. Kumpikaan kysyjistä ei ollut allerginen, mutta heillä oli sellainen mielikuva, että kosmetiikka aiheuttaa lähes aina allergiaa. He olivat kiinnostuneet Nanolift kasvohoidosta Hämeen Sanomien jutun takia, mutta pelkäsivät sen olevan jotenkin iholle vaarallista.

Kerroin nuorelle kollegalleni tästä kysymyksestä lisäaineettomasta kosmetiikasta ja hänestä se oli ihan utopistinen kysymys. Minusta se taas hetken miettimisen jälkeen oli ihan looginen kysymys. Ruuan yhteydessä puhutaan lisäaineettomasta leivästä esimerkiksi. Mainosmiehet ovat opettaneet meille, että on hyvä myyntivaltti mainostaa lisäaineetonta ruokaa. Eikä se ole pelkästään mainosmiesten kikka, vaan ihan todellisuutta, että ruoka saattaa sisältää ihan tarpeettomia ylimääräisiä aineita. En ole alan asiantuntija, mutta luulisin näitä lisäaineita olevan säilöntäaineet, aromivahventeet, stabiliointiaineet yms. Nykyään aihe on hyvin pinnalla ja kuluttajat ovat oppineet vaatimaan ns."puhtaanpaa" ja vaarattomampaa ruokaa. Sama käsitys voi olla kosmetiikastakin. Kyllähän nuo hajusteet ja väriaineet ovat juuri sellaisia lisäaineita joita iho ei tarvitse ja ne ovat jopa haitaksi iholle.

En oikein edes tiedä mikä olisi synonyymi tuolle lisäaineettomalle kosmetiikalle. Ammattilainen kysyisi sisältääkö se mitään tunnettuja allergeeneja tai onko siinä hajusteita tai väriaineita. Yleensä asiakkaalle luettelen mitä kaikkea Dermalogica ei sisällä ja välillä nousee omaankin mieleeni kysymys mitä se sitten sisältää. Lyhyesti voi sanoa, että Dermalogica sisältää bioteknisiä kasvikunnan uutteita. Sana kasvikunta taas kauhistuttaa kuluttajaa ja ajatellaan, että sitten se ainakin allergisoi, joten sitä sanaa en käytä asiakkaille.  Luettelen siis, että Dermalogica ei sisällä hajusteita, väriaineita, mineraalirasvoja, synteettisiä raaka-aineita, eläinkunnan raaka-aineita, parabeeneja eikä mitään ainetta joka olisi testattu eläinkokeilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti