tiistai 21. elokuuta 2012

Lomatunnelmia

Kesäloma oli ja meni ja nyt on kiva asettua tekemään hoitolan syyssuunnitelmia. Lupasin monelle asiakkaalleni kertoa miten lomamatkani Mallorcalle meni. Aika moni oli siellä käynnyt 20-30-vuotta sitten ja itsekin olin siellä kerran kahdeksankymmentäluvulla. Lyhyesti voin sanoa, että paikka oli aivan ihana. En ole aikoihin nauttinut mistään rantalomakohteesta niin paljon, kuin tästä Palma de Mallorcasta. Meillä oli hotelli ihan lähellä Palman keskustaa ja siinä ei ollut uimarantaa lähellä, mutta näkymät oli merelle ja satamaan. Vietimme kaupunkilomaa merenrannalla.

Saari oli siistiytynyt todella paljon, siitä oli tullut elegantti kulttuurikaupunki. Palman kaupungissa oli museoita ja nähtävyyksiä paljon enemmän, kun viikon matkalla ehtii käydä. Saati sitten, jos olisi vuokrannut vaikka auton ja lähtenyt saaren muihin osiin. Mihinkään siellä ei olisi pitkä matka koska saari oli pienempi, kuin muistinkaan, vain 100km pitkä ja 70km leveä. Nähtävyyksistä mahtavin oli katedraali joka on Euroopan toiseksi suurin goottilainen rakennus ja sitä oli aloitettu rakentamaan 1200-luvulla. Minusta se oli ainakin ulkoapäin paljon upeampi, kun Lontoon Westminster Abbey. Taidemuseoita oli ainakin kolme ja yksi niistä oli Juan Miron kotiateljee. Miron vaimo Pilar oli kotoisin Mallorcalta ja he asuivat 40v. siellä. Sen verran lyhyt aika tuo viikko on, että kaikkeen ei keretty ja tuonne Miron museoon emme menneet, koska en erityisesti edes pidä Miron taiteesta. Muissa museoissa oli myös Espanjalaisten taiteilijoiden töitä ja impressionisteja.

Iltaisin Palman rantabulevardit olivat täynnä väkeä ja siellä oli vieri vieressä kivoja ravintoloita. Ilmeisesti myös yöelämä oli vauhdikasta koska yökerhojen sisäänkäyntejä näkyi paljon. Keskustan kävelykaduilla oli tyylikkäitä putiikkeja ja pieniä kivoja kauppoja. Illat sai ihan hyvin menemään kierrellessä pikkukatuja ja poiketen välillä herkuttelemaan ulkoilmaravintoloihin. Eikä hintataso ollut mitenkään korkea, ruoka oli edelleen halvempaa, kuin meillä Suomessa.Yhtenä iltana meillä oli liput balettiin, koska siellä oli vierailulla Moskovan baletti ja se esitys oli aivan mahtava.  Aivan varmasti haluan mennä toistenkin Palmaan, mutta hiukan muuhun vuoden aikaan. Nyt lämpötila oli kolmenkymmenen asteen tienoilla ja minulle sopisi paremmin vähän myöhäisempi syksy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti