tiistai 28. elokuuta 2012

Puhtaus on puoli ruokaa

Puhtaus on puoli ruokaa ja oikea puhdistusaine on ihonhoidon perusta. Varsinkin kesän loppupuolella puhdistusaineen merkitys korostuu. Tällä hetkellä vaikuttaa, että asiakkailla on poikkeuksellisen paljon ongelmia erilaisten näppylöiden ja tulehdusten kanssa. Keskustelin siitä jo tutun ihotautilääkärinkin kanssa ja hän sanoi huomanneensa saman. Syy on mitä ilmeisemmin pitkä kostea kausi, joka muuttaa ihon PH:ta bakteeritoiminnalle alttiiksi. Voisi sanoa, että tänä kesänä "mätäkuun" vaikutus on erityisen voimakas. Laiskinkin ihonhoitaja yleensä puhdistaa ihonsa ja senkin takia puhdistusaineen merkitys on suuri. Ihonhoitoaineista puhdistustuotteita käyttää suurin osa kuluttajista.

Dermalogicalla on erittäin kattava valikoima puhdistusaineita peräti yhdeksän eri laatua. Suosittelisinkin, että jokaisella kannattaisi olla ainakin kaksi puhdistustuotetta joiden kanssa vuorotella ihon tilanteen mukaan. Yksikään Dermalogican puhdistusaine ei kuivata ja niistä ei koskaan jää kireän epämiellyttävää oloa. Otan nyt esille ne puhdistustuotteet jotka sopivat erityisen hyvin tähän vuoden aikaan.

CLEARING SKIN WASH (250ml 51€) on rasvoittuvalle iholle tarkoitettu geelipuhdistus joka lievästi vaahtoaa. Tuote ei kuivata, joten se hillitsee hikinäppyjä kuivallakin iholla ja tasapainottaa ihon PH:ta. Ne ketkä kärsivät rintakehän tai selän näppylöistä voivat pestä niitä alueita tällä geelillä. Tuote sisältää lievästi salisyylihappoa joka sulattaa talitukkeumia.

SPECIAL CLEANSING GEL (500ml 60€, 250ml 42€) tämä on peruspuhdistusgeeli kaikille ihotyypeille, jokaisen kannattaa hankkia tämä ja käyttää aina, kun iho tuntuu likaisemmalta. Oikeastaan kysymys on pesuvaahdosta, mutta se ei ole pakattu vaahto muotoon. Geeliä otetaan pieni pisara kämmeniin ja vahdotetaan se veden kanssa ja tällä vaahdolla pestään iho. Huuhdellaan sitten hyvin lämpimällä vedellä pois. Jos geelin levittää suoraan iholle vaahdottamatta se saattaa tehdä kiristävän pinnan mikä ei ole tarkoitus.

DERMAL CLAY ( 500ml 60€, 250ml 42€) savipohjainen virkistävä puhdistus rasvoittuvalle iholle. Tämä on Euroopassa Dermalogican suosituin puhdistusmaito. Sisältää mentholia ja kamferia ja tekee ihanan raikkaan olon iholle. Sopii myös kuivuuteen taipuvaiselle iholle pari kertaa viikossa syväpuhdistamaan.

SKIN RESURFACING CLEANSER ( 150ml 62€) Age Smart linjan puhdistusmaito yli 35-vuotiaille. Tämä on lievästi kuoriva puhdistusmaito ja soveltuu käytettäväksi jatkuvasti, joka kolmas ilta. Irroittaa lian ja meikin, mutta samalla kuorii täysin kuollutta solukkoa iholta pois. Maito hiukan voi kihelmöidä iholla, mutta se kuuluu asiaan. Vanhenevan ihon hikinäpyille erinomainen hoito.

TRI-ACTIVE CLEANSE ( 150ml 63€) ChromaWhite linjan puhdistusaine joka myös lievästi kuorii, mutta vähemmän kuin Skin Resurfacing Cleanser. Täydentää muiden ChromaWhite linjan tuotteiden vaikutusta ja kirkastaa ihon väriä. Suositellaan käytettäväksi joka toinen ilta.

Tässä oli lyhyesti kerrottuna puhdistusaineet joita kannattaa tässä loppukesällä käyttää. Ei myöskään pidä tuijottaa pelkästään ihotyyppiin, vaan joskus kuivallakin iholla on tarve rasvan poistoon. Itse on rutikuivaihoinen ja käytän tällä hetkellä, joka ilta Precleanse+Skin resurfacer ja joka aamu Clearing Skin Wash koska minullekin on ilmestynyt hikinäppyjä.

Muistakaa tuo PRECLEANSE(150ml, 54€) esipuhdistusaine myös pitää käytössä. Siitä hyötyvät kaikki ihotyypit ja se on erinomainen meikinpoistoaine myös silmämeikille. Dermalogican maahantuonnin PR-Cosmeticin toinen omistaja Sirpa Alanko-Pöllänen sanoo, että ilman Precleansea ei kotihoito ole helppoa ja tehokasta. Jos hänen pitäisi ottaa vain yksi ainoa tuote Dermalogicalta autiolle saarelle se olisi Precleanse.

8 kommenttia:

  1. Anonyymi12:10

    Olisin kiinnostunut tuosta Dermal Claysta. Ihoni on pintakuiva ja ikää 47v. Tämä kesä on minullekin aiheuttanut pientä näppylää ja tuntuu ettei tuo Ultra Calming cleanser oikein riittäisi. Minulla on lahjaksi saatu matkakoko Dermal clayta, mutta en ole uskaltanut sitä käyttää voimakkaan hajun takia. Olen ajatellut sen olevan vain rasvaisen ihon tuote. Uskallanko käyttää sitä ja miten usein?

    VastaaPoista
  2. Ihan hyvin voit käyttää sitä ja tässä tilanteessa, kun näppylöitä on ihollasi se on erittäin suositeltavaa. Dermal Clay sisältää viilentävää mentholia ja desinfioivaa kamferia ja niiden tuoksu on aika voimakas. Se ei siis ole hajuste, vaan tulee suoraan raaka-aineista ja haihtuu tosi pikaisesti. Dermal Clayta voi käyttää myös tehonaamiona, kun jätät sen ennen pesua vaikuttamaan kymmeneksi minuutiksi. Dermal Clay ei kuivata ja kuivallakin iholla sitä voi käyttää joka toinen päivä.

    Inkku

    VastaaPoista
  3. Anonyymi08:58

    Kannattaako precleansea käyttää aamuin illoin vai vain illalla kun iholla on meikkiä? Kyseessä on pintakuiva sekaiho.

    VastaaPoista
  4. Ei siitä mitään haittaakaan ole, jos käytät Precleansea myös aamuisin. Varsinkin kesällä, kun on hikisempää iho erittää talia enemmän yöaikaan niin Precleanse on ihan paikallaan sekaihollekin myös aamuisin. Rasvaiselle iholle suosittelen ilman muuta sen aamuin illoin koska yöllä talineritys on voimakkaampaa ja Precleanse sulattaa nimenomaan rasvamaista likaa.

    Inkku

    VastaaPoista
  5. Anonyymi20:56

    Ihoni on todella öljyinen ja rasvainen, vaikka olen jo 24v. Finnejä tulee ajoittan paljon ja siksi käytän aika paksua meikkiä. Meikit ovat Youngbloodin joten ne ovat hyvä laatuisia. Olen käyttänyt ympäri vuoden Precleansea ja Dermal Clayta, mutta nyt ajattelin kokeilla vaihteeksi jotain muuta. Sopiiko tuo Special cleansing gel rasvaiselle iholle vai eikö se puhdista tarpeeksi. Ajattelin myös, että voisin kokeilla tuota Tri- active cleancea pari kertaa viikossa. Miltä tämä yhdistelmä kuulostaa, etten mene nyt ojasta allikkoon hoitojeni kanssa?

    Janna

    VastaaPoista
  6. Voit ihan hyvin siirtyä talveksi käyttämään Precleansen kanssa vuoron perään Special cleansing geliä ja Tri-active cleansea. Talvella syntyy kuivaa hilseilyä enemmän ja siihen auttaa Tri-active cleanse oikein hyvin. Itselle on mukavaa vaihtaa välillä tuotteita, innostuu hoidosta taas eri tavalla.

    Inkku

    VastaaPoista
  7. Anonyymi22:55

    Olenkohan liian innokas putsaaja, kun käytän kahta kuorivaa pesuainetta? Olen nelikymppinen ja ihoni on aika rasvoittuva varsinkin kesällä. Käytän Precleasen ja Special cleasing gelin aina aamuisin ja pari kertaa viikossa käytän Special cleansing gelin sijalta Skin resurfacing cleanserin ja kerran viikossa Shave linjan Daily clean scrubin. Ostin alunperin tuon Daily clean scrubin pojalleni, mutta se tuntuu niin hyvältä myös omalla ihollani. Sitähän sai myös naiset käyttää?
    Muita kuorinta-aineita en enää käytä, mutta käytän Skin renewal boosteria pari pulloa vuodessa ja sehän kai kuorii myös. Mielestäni rasvaisuus pysyy kurissa näin ja saan myös meikit hyvin pois Precleansella. Olin kesällä eräässä kylpylässä ja kävin kasvohoidossa. Hoito oli kyllä ihan mitätön ja kosmetologi kauhisteli ettei sillä tavoin voi kuoria ihoa. Tosin hän ei ollut kuullutkaan Dermalogica hoitosarjasta. No, taas opin ettei kannata tuhlata rahojaan kasvohoitoihin joiden tasosta ei etukäteen tiedä. Eihän se hoito maksanut kuin 55€, mutta ei siitä mitään hyötyä ollutkaan ja moitteita tuli koko ajan minun kotihoidosta. Ei ollut yhtään kiva kokemus.

    VastaaPoista
  8. Todella ikävää, että kokemuksesi kasvohoidosta oli huono. Se on aina häpeä koko ammattikunnalle.
    Minun mielestäni sinun kotihoitosi on todella hyvin suunniteltu. Kuorintaa ei ole missään tapauksessa liikaa, vaan suosittelisin vielä, että käyttäisit Multivitamin Thermofoliant kuorintaa 1x viikossa. Nuo käyttämäsi puhdistusaineet kuorivat vain ihan täysin kuollutta solukkoa pois. Multivitamin Thermofoliant sulattaa hiukan enemmän soluja ja se tekee hyvää vanhenevalle iholle.

    Inkeri

    VastaaPoista